Neyseki Korkulan Olmadı

Köksal Toptan kazadan  hafif yara ile kurtuldu.

Neyseki Korkulan Olmadı

 

Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, TEM Otoyolunun Gümüşova rampaları mevkiinde trafik kazası geçirdi. Hafif yaralanan Toptan, “Yoğun yağmurda demek hızımızda biraz fazlaydı savrulduk. Savrulmanın sonucu bariyerlere çarptık. Bariyerleri test etme imkanı bulmuş olduk bu vesileyle sağlam. 3-4 kez bariyerlere vurduk galiba. Allah’tan arkamızda yakından gelen bir araç yoktu. Ankara’ya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaza, TEM Otoyolu Düzce’nin Gümüşova ilçesi rampalarında meydana geldi. İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan İsmet Çınar idaresindeki 06 YTT 68 plakalı aracı ile TEM Otoyolu Gümüşova rampalarına geldiğinde yolun yağışlı ve kaygan olması nedeniyle yoldan çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazada hafif yaralanan Köksal Toptan, çağrılan 112 Acil ambulansı ile hastaneye götürüldü. Köksal Toptan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Toptan, jandarmaya ait araç ile Düzce’de  eski Milletvekili Fahri Çakır’a ait otele geldi.

Bir süre burada dinlenen Toptan ailesi kendisine tahsis edilen başka bir araçla Ankara’ya doğru yola çıktılar.

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

1943 yılında Rizede doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldakta bitirdi. 1962 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1966 yılında bitirdi. Zonguldakta serbest avukatlık yaptı. Bu dönemde çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve Adalet Partisinde etkin görevlerde bulundu. Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Askerliğini Sarıkamışta yedek askeri hakim olarak tamamladı. 1977 yılında Zonguldaktan milletvekili seçildi. TBMM Adalet ve KİT Komisyonu üyelikleri yaptı. Büyük Kongre sonucu partinin Merkez Haysiyet Divan Başkanlığı görevine seçildi. 12 Kasım 1979 yılında kurulan 43. Hükümette Devlet Bakanlığına atandı. 12 Eylül 1980e kadar bu görevini sürdürdü. 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi ile görevden ayrılan Toptan, Ankarada serbest avukatlık yapmaya başladı. 1986 yılında yapılan ara seçimlerde kapatılan Adalet Partisi yerine kurulan Doğru Yol Partisi ‘nden Zonguldak Milletvekili seçildi. 1987 yılında DYP Büyük Kongresinin Divan Başkanlığını yaptı. Aynı yıl yapılan milletvekili genel seçimlerinde tekrar Zonguldak Milletvekili seçildi. DYP TBMM Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. 1991 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde DYP Bartın Milletvekili seçildi. 49. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. 1995 yılında yeniden Bartın Milletvekili seçildi. 51. Hükümette Kültür Bakanlığına getirildi. 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Zonguldak Milletvekili seçildi. 2 dönem TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığında bulundu. Ak Parti 2.Büyük Kongre Başkanlığını yaptı. 2007 seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisinden Zonguldak Milletvekili seçildi. Ağustos 2007de TBMM Başkanlığı için yapılan ilk turda 450 oy alarak rekor bir oyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi. 2011 yılı seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili seçilen Köksal Toptan, yasama organı çalışmaları yanında çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve kurucu üyelik yapmaktadır. Toptan evli ve üç çocuk babası, Batuhan ve Doruk Köksalın dedesidir.

Gündem 67 Gazetesi olarak Sayın Köksal  Toptan’a  geçmiş olsun dilleklerimizi iletiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER