ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI!

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI!

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi tarafından ortaokul ve liseler arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, genç kesimin insani değeler ile yetişmesi gerektiğini söyledi. Cemiyeti ise ‘iyilik hareketi’ olarak nitelendiren Tutulmaz, şöyle dedi:
“Bu bir iyilik hareketi yılının 70.yılındayız. Önemli hizmetleri olan bir cemiyet. Diğer taraftan insanlığa önemli bir katkı sunuyor. Gençlerimizi insani değerlerle yetiştirelim. Çok sayıda genç buralardan eğitim ve destek alarak bu günlere kadar geldi. Tabi ki bu gönüllülük esası. Buraya insanlar destek veriyor. Yaşamak için mücadele ediyorlar. Bu camiaya hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz.”

“Ortaokullarda seçmeli derslerin kuran seçmelerini talep ediyoruz”
İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi Başkanı İbrahim Cansız’da yaptığı konuşmada, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül vereceklerini belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle öyle bir nesil bekliyoruz ki bu nesil vefa duygulu olsun. Çalışkan olsun atılgan olsun. Vatanına milletine bayrağına bağlı olsun. Vatanı için ilimle akılla ilerleyen nesil olsun. Böyle bir gençliğin var olabilmesi için 1951 yılında kurulmuş bir cemiyettir. 72 öğrenciye burs verirken, ayrıca ortaokullarda seçmeli derslerin kuran seçmelerini talep ediyoruz. 180 civarında şubesi ve öğrenci yurtlarında eğitim hizmetleri vermektedir. Bu cemiyetin kuruluş amacı bu amaçlar üzerine kurulmuş. Sıkıntılı dönemler geçirdik. Ama Allah’a şükürler olsun güzel, akıllı, bilimsel çalışmaları neticesinde bu cemiyet gelişmiş milli iradeyi temsil edecek şekilde çalışma yapılmıştır.”

Konuşmaların ardından Kuran-I Kerim okunarak cemiyetin yaptığı çalışmalar sinevizyon gösterisiyle davetlilere izletildi. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye ve katılım belgesi takdim edildi. Dereceye giren öğrencilerin yapmış olduğu eserler belediye nikah salonu girişinde sergilendi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER