OKULLARDA KAYNAK KİTAP ZULMÜNE SON VERİN!

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciye ders kitaplarını ücretsiz dağıttı. Ancak, öğretmenlere bu yetmedi. Ödevler hâlâ yardımcı kitaplardan veriliyor.

OKULLARDA KAYNAK KİTAP ZULMÜNE SON VERİN!

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciye ders kitaplarını ücretsiz dağıttı. Ancak, öğretmenlere bu yetmedi. Ödevler hâlâ yardımcı kitaplardan veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtmasına rağmen öğretmenler parayla öğrencilere yardımcı ders materyali aldırıyor. 2003 yılında itibaren öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz dağıtmaya başlayan Bakanlık, bu yıl da ders kitaplarını ücretsiz teslim etti. Buna rağmen öğretmenlerin ders kitaplarını yeterli bulmayarak öğrencilere yardımcı ders kitabı aldırması tepkilere neden oldu.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde Tıbbi Sekreter olarak görev yapan ve Öz sağlık iş sendikası temsilcisi Mehmet Karaman da bu tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Karaman paylaşımında
“Buradan Milli Eğitim Bakanlığına, il milli eğitim müdürlüklerine çağrımdır. Yardımcı ders kitabı, kaynak kitap zulmüne son verin. Bu kadar yardımcı ders kitabı, kaynak kitap alarak yayın evlerine soyulacaksak ders kitaplarının bedava olmasının ne anlamı var? Ya da müfredatı onlar belirlesin kitapları öyle dağıtın...” dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER