ÖNCE TACİZE UĞRADIM DEDİ SONRA BASINI SUÇLADI!

ÖNCE TACİZE UĞRADIM DEDİ SONRA BASINI SUÇLADI!

Zonguldak Merkez Sapça İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Gülçin Yaylı dün akşam Zonguldak Milli Eğitim’de taciz skandalıyla gündeme gelmişti. Gülçin Yaylı, “BASIN AÇIKLAMASI!!!” diyerek yayınladığı videolarda Milli Eğitim Temel Eğitim Şubesi’nde görevli bir memur tarafından tacize uğradığını ve Milli Eğitim binasında aynı şahsın hakaretlerine ve tehditlerine maruz kaldığını; ayrıca bir öğrenci velisi ile olan tartışmada söylediklerini ifade etmişti.

Dün neler demişti?

Öğretmen Gülçin Yaylı dün akşam, “basın açıklamasıdır” diyerek videolu paylaşımlarda bulunmuştu. Gülçin Yaylı’nın parça parça olan videolarda:

“Bana yapılanları her yerde anlatacağım! Ben alttan aldıkça, insanlar üzerime üzerime; susuyor nasıl olsa konuşmaz, kibar kızdır, küfretmez haraket etmez diye sabrımın sonuna geldim. Herkesi deşifre edeceğim, hak ettikleri muameleyi görsünler.”

“Ben doğruyu söylediğim halde, gereken açıklamayı yaptığım halde, ifadelerde gerçeği anlattığım halde insanlar gerçeği doğruyu bile bile; nasıl haksız tarafı haklı bulmaya çalışırlar? Hangi kafayla, hangi zihniyetle? Temel Eğitim’de Serkan’ın bana mesajları tacizleri, rahatsız etmeleri, mesajları ses kayıtları  her şeyi olduğu halde ben ona sert çıktığımda, görüşmek istemediğimi söylediğimde; Serkan oradan benimle tartışmaya başladı. Ben ona, mesajların duruyor, ses kayıtların duruyor. Benimle görüşmek istedin, özel birliktelik yaşamak istedin dediğimde, bunları söylemekten çekineceğimi düşündü. Halbuki burada yanlış yapan kendisi olduğu halde, kavga etmeye bağırıp çağırmaya başladı suçluluk psikolojisiyle. Bunun zaten adli süreci devam ediyor.” İfadelerini kullandı.  

2 dakika 27 saniye süren bu açıklamanın diğer bölümünde ise engelli öğrencilerinin velileriyle yaşadığı tartışmadan bahsetti.

 Gülçin Yaylı, devam eden paylaşımlarında ise şu ifadeleri kullandı:

“Benim ses kaydımı almış, sesimi gizlice kaydetmiş. Yani özel hayatımın gizliliğini ihlal etmiş. Haklıymış gibi öğretmen hakaret etti.. Ayrıca niye üstüne alınıyorsun? Benimle sorunun ne? Seninle zaten savcılıkta görüşeceğiz, bakalım orada car car carlayabilecek misin? Söylediğim kelime de ‘dar zihniyette alasısın alası, yerlerdesin, diptesin.’ Az bile söylemişim.

Milli Eğitimde Temel Eğitim Şubesinde tartışma esnasında, Serkan hakaretlerine, küfürlerine devam etti. ‘buradan kimse şahit olmaz’ dedi. Sırf, ben ona beni rahatsız etmemesini söylememe rağmen, yalancı konumuna koymak için elinden geleni yaptı. Bütün yetkililere bildireceğim zaten.

Yayınladığım videoları kaldırmam için M*** Bey çevremdeki kişilere mesaj atıyormuş; videoları kaldırsın diye. Konunun muhattabı benim, lütfen çevremdeki insanları rahatsız etmeyin. Sorunu olan söyleyeceği bir şey olan varsa ben buradayım.”

Öğretmen Gülçin Yaylı bugün çark etti!

Dün yayınladığı videolarda kendisiyle birlikte olmak istediğini, kendisini rahatsız ettiğini ifade ederken bugün yaptığı açıklamada o “videolarda taciz yok, basın abarttı” diyerek basını suçladı.

İşte Öğretmen Gülçin Yaylı’nın videoda yaptığı açıklama:

“Dün yayınladığım videolar benim iznim olmadan yayınlanmış, konudan tamamen taciz olarak bahsedilmiş, orada tacizden bahsedilmiyor. Buna yönelik bir açıklama yapılmıyor. 16 Kasım günü Milli Eğitim’de Temel Eğitim Şubesi’ne gittiğimde, Serkan ile daha önceden konuşmuyordum; orada tartışma başlattı. Hakaretvari ve tehdit içeren sözcükler kullandı. Bununla alakalı bir açıklama yaptım ben.”

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER