ÖNEMLİ TAVSİYELER

ÖNEMLİ TAVSİYELER
gundemeregli.com- Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, haber spikerlerine önemli tavsiye bulundu.
 Prof.Dr. Kaçalin, Zonguldak&[#]8217;ta, Bülent Ecevit Üniversitesi´nde (BEÜ) düzenlenen &[#]8220;Anadilim Türkçe&[#]8221; konulu konferansta yaptığı konuşmada, en temiz suyun doğada bulunduğu gibi en temiz dilin de köyde olduğunu belirtti.
Teknolojinin ve dış katışıkların olmadığı sade ve saf şeyin annelerin dili olduğunu savunan Kaçalin, şunları söyledi:
&[#]8220;En güzel su, en güzel yumurta, en güzel çiçek, en güzel meyve nerede olur, köyde. En güzel Türkçe de köydedir. Şimdi ´köyde dil iyi kullanılır´ derken; temizliği saklayan, temiz mekan olan manasında köyü kastediyorum. Teknolojinin ve dış katışıkların olmadığı sade ve saf şey annelerin dilidir. Eski toprağımız ve eski dilimiz yaşarsa çok güzel olur.
 Biz Türkçe´yi üçüncü ve dördüncü dili öğrenmek için iyi öğreneceğiz. Ben Türkçe´den faydalanıyorsam ondan yararlanmalıyım. O ölmemeli, desteklemeliyim.&[#]8221;
   Konferans öncesi BEÜ Şair Muzaffer Tayyip Uslu Edebiyat Kulübü tarafından, Türkçe´nin geliştirilmesine ve dil bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunan Türkçe Gönüllüleri Dil İzleme Grubu Kurucu Başkanı Hüseyin Movit, yazarlar Fatma Kılıç ve Ahmet Ümit ile Zonguldak İlköğretim Okulu´na plaket verildi.
   Konferansın ardından ise BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ören, Prof. Dr. Kaçalin7e plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER