ORTAOKUL SATIŞA ÇIKTI

DÜZCE'DE BİR ORTAOKUL GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ VE BAHÇESİNİN KÜÇÜK OLMASI NEDENİYLE SATIŞA ÇIKARTILDI

ORTAOKUL SATIŞA ÇIKTI

Düzce İsmetpaşa Ortaokulu, deprem yönetmeliği kapsamında güçlendirilmesi gerektiği ve bahçesinin küçük olması nedeni ile satışa çıkartıldı.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce’de yüzlerce öğrenciyi mezun eden İsmetpaşa Ortaokulu’nun satılacağını ve okul için yeni bir bina yapılacağını öğrencilerin geçici olarak başka okullara gönderileceğini açıkladı. Yiğit, "Düzce’de ikili eğitim yapan tek okul İsmetpaşa Ortaokulu’ydu. Öğrenciler için yeni bina yapılmasının ardından Düzce’de ikili eğitim tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.
ELDE EDİLECEK GELİRLE YENİ OKUL…
Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, konuya ilişkin şunları kaydetti:
"İsmetpaşa Ortaokulu'nun 1019 öğrencisi olup ikili eğitim yapmaktadır. Okulda 16 derslik bulunmaktadır. Ayrıca mevcut okul bahçesi küçük olup, öğrenciler için gerekli olan oyun ve spor alanları ihtiyacını karşılamamaktadır. İsmetpaşa Ortaokulu mevcut binası deprem yönünden güçlendirilmesi gereken bir binadır. Okul arsası 1325 metrekare olup okulun normal öğretime geçebilmesi ve öğrencilerin ihtiyacı olan sosyal alanların oluşturulabilmesi için yeterli değildir.
İsmetpaşa Ortaokulu'nun yerine yeni okul binası yapılamayacağından, imar durum değişikliği yapılmış ve ticarî alana dönüştürülmüştür. Okul yerinin satışından elde edilecek gelirle yeni okulun yapımına Darıcı Mahallesindeki otogar yanında bulunan 10 bin metrekare arsa üzerinde başlanacaktır. İsmetpaşa Ortaokulu’nun yakın çevresinde okul yapımı için uygun arsa bulunmadığından, yeni okul yapımının tamamlanmasıyla birlikte okul, mevcut binasına 1100 metre uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınacak olup, yeni yapılacak olan okul da Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilecektir. İsmetpaşa Ortaokulu bu süreçte, geçici olarak Atatürk Ortaokulu/TOBB İlkokulu bahçesinde bulunan ve yakın zamanda güçlendirilmesi ve tadilatı yapılan ve şu an boş olarak duran ek binaya taşınacaktır. Planlanan bu çalışmaların yapılması ile birlikte Düzce’de ikili eğitim sorunu ortadan kalkacaktır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER