OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri; fiyat artışları ve Sosyal Belediyecilik gerçekleri ile bağdaşmadığını gerekçe göstererek “2022 mali yılı gelir tarifesinde yapılan değişikliklerin” yeniden revize edilmesini istemelerine rağmen madde oy  çokluğuyla kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Mayıs 2022 Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu  Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığında  Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Posbıyık’ın ‘gündem dışı’ konuşma yapmadığı Meclis Toplantısı’nda  ekseriyet sağlandığının belirlenmesinin ardından Gündem Maddeleri’nin oylaması yapıldı.

Müftü Mahallesi 1475 ada, 21-22-23 parsellerde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası  ait imar plan tadilatının iptalinin ve bir önceki plan kararına dönülmesine ilişkin madde; incelenmek ve değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi 2021 mali yılı kesin hesabı  görüşüldü. Bu maddenin ilgili komisyon kararı Meclis Kâtib’ince okundu. Madde, oy birliği ile kabul edildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ...

Karadeniz Ereğli Belediyesi 2022 mali yılı gelir tarifesinde değişiklik yapılmasını içeren maddenin görüşülmesine geçildi. Kâtip, okuduğu komisyon raporunda şunları kaydetti:

“2022 mali yılı gelir tarifesinde yapılan değişiklikler, müdürlüklerden geldiği şekli ile Komisyon Başkan Vekili Numan Korkmaz ve üye Zafer Hüseyin Durmaz’ın red oyları ile Komisyonumuzca oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Beleiye Meclis üyesi Korkmaz ve Durmazın ‘red gerekçesi’: Ön görülen fiyat artışları halka rahat nefes alacak bir alternatif bırakmadığı, sosyal belediyeciliğin gerçekleri ile bağdaşmadığı görüldüğünden fiyatların yeniden revize edilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.”  dediler

Komisyon Raporu’nun kabulü oylamaya sunuldu. Gündem maddesi, CHP’lilerin 18 oy ile ‘kabulüne’ karşın AK Partililerin 8 ‘red’ oyları ile Meclis’ten geçirildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER