Özbakır ve Tosun'dan ilk görüşler

Anayasa değişikliği halk oylaması yapıldı.

Özbakır ve Tosun'dan ilk görüşler

Halk oylamasında kesin sonuçların açıklanması ve sandıkların tamamına yakını açılırken, AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile İl Başkanı Zeki Tosun görüşlerini aktardı. Hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Kesinleşen sonucun ardından açıklamalarda bulunan Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun; “Milletvekillerimizle beraber meydanlarda olduk. Gece gündüz çalıştık. Zonguldak’ta da yüzde 50’ye yakın bir oy aldık. Geçen bir 1 Kasım da seçimlerde aldığımız oyları almış olduk. Şuan yurt dışından gelecek oyları bilmiyoruz. Ona göre durum ne hale gelir bilemiyorum. Toplamda 186 bin 1888 oy almış bulunuyoruz Zonguldak genelinde. İnşallah yurt dışından gelecek oyların dağılımıyla daha farklı bir oran çıkar diye düşünüyorum” dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ise; “Meclisten MHP ile birlikte geçirdiğimiz Anayasa taşlığının bugün oylamada halkında onayından geçerdik. Yani yüzde 51 yüzde 49 oranında kabul edilmiş oldu. Bundan sonra Cumhur Başkanlığı rejimi sistemine geçiyoruz. Muhalefet ne derse desin ne düşünürse düşünsün artık bundan sonra hükümet sistemi değişmiştir. Türkiye geneline baktığımızda Zonguldak geneli çok iyi. Düşündüğümüzün baya üzerinde” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2017, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER