POSBIYIK “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” PROGRAMINDA KONUŞTU

POSBIYIK “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ”  PROGRAMINDA KONUŞTU

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada belediyenin yatırımları ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Cami meselesinde AK Parti içinde bir grubun, milletvekili hesapları nedeniyle başka bir gruba “gol attığını” öne süren Posbıyık, “Güzellikler diliyorum, Ereğli’de barış olsun diyorum. AK Parti İlçe Başkanıyla, ilçe başkanlarıyla bir araya gelelim. Ereğli’yi Ereğliler yönetsin diyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Bozhane Mevkisinde bulunan Halk Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra, Ereğli ve Alaplı’da faaliyet gösteren basın meslek örgütleri,  belediye yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Başkan Posbıyık, kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, “1994’ten beri 10 Ocak kutlamalarında hep beraber olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu geleneğimizi hiç bozmadık. Sadece bu sene bir ayrıntı yaptık, akşam yemeği yerine sabah kahvaltısı yaptık”  dedi.

Ereğli olarak çok zorlu dönemlerden geçildiğini belirten Posbıyık şöyle dedi:

“ Yıllardan beri belediye başkanlığı yaptığım için ortamı çok net görebiliyorum. Hatta zaman zaman arkadaşlarımızla sohbet ederken, ilk defa belediye başkanı olan arkadaşın durumuna acıyorum diyorum. Pandemi koşulları, dövizdeki oynamalar nasıl vatandaşları zor duruma soktuysa, belediyeleri de zor duruma soktu. Vatandaşın durumunu belediye olarak çok iyi izliyoruz. Canı yanan bize geliyor. Belediyenin vecibelerini yerine getirirmek için tahsilatta, tahakkukta çok eksiklerimiz olmaya başladı. Bir malı kullandığımız zaman yerine mal koyamıyoruz.Ereğli’de en önemli problemlerden biri su biliyorsunuz. Altı katlı merdiven diyorlar. İlk defa 3 binlik depoya su geliyor, bin 500’lüğe, ondan sonra basıyor pompalarla, elektrikle yukarıdaki 500’lüğe, 250’liğe; oradan cazibeyle su bırakılıyor. Burası Konya gibi değil, Düzce gibi değil, suyu vermek gerçekten çok zor. Hep elektrikle, mazotla ilgili, alet edevatla ilgili. Dolayısıyla bunun geri dönüşümünü almakta zorlanıyoruz. Vatandaşın maddi durumu iyi değil, çok büyük problemler var.”

“KURDAKİ OYNAKLIK YÜZÜNDEN İŞ YAPAMIYORUZ”

Buna rağmen Ereğli belediyesinin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Posbıyık şöyle devam etti:

“Devlete vergi borcu yok, sigorta borcu yok, müteahhide borcu yok, işçinin memurun ikramiyesi ve maaşını zamanından önce öder. Olayı bu şekilde götürüyoruz ama bazı yatırımları yapamıyoruz. Eski belediye binasını ihaleye çıktık, döviz artışlarından dolayı müteahhit 400 bin lira teminatını bize irat kaydetti, vazgeçiyorum bu işten dedi. Yasaklı duruma da düştü ama buna rağmen fiyat artışlarından dolayı vazgeçti. Özkaynağımız var, orayı yapabilecek kabiliyetteyiz, hemen yarın sabah başlayabiliriz ama fiyatlar oynak olduğu için onu bekliyoruz. Mart sonunda düzene girer diyorlar, yarın sabah ne olacağını bilemiyoruz. İş yapamıyoruz.

Kent meydanında da aynı şekilde gecikme oldu. Bağışçı bir dakika bekleyin dedi dolar oynaklığından dolayı. Onu bekliyoruz. Ama Ereğli’de birçok şeyleri yapıyoruz.. Sakindere’de sadece derenin üstünün katılması değil, Göl evlerine, Dört Mevsim evlerine Aktaş’a yol açıyoruz. Kepez’de yeni yollar açtık. Yakında size göstereceğim üç büyük iş makinası aldık. Çok akıllıca, zamlar gelmeden aldık. Bir dozer, bir ekskavatör, bir de greyder aldık. Toplam 7,5 milyon tutarında. İki üç gün içinde basına tanıtımını yapacağız.Çevre yolunu yapmak için, terminalin olduğu yerden başlayacağız, eski hastanenin olduğu yere gideceğiz. Dolayısıyla trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. En önemli merkezlerden bir tanesi de Hatip Camisi önünde büyük bir kargaşa var.  Onun için Sakindere’ye el attık. İnanılmaz zorluklar çekiyoruz çok para harcıyoruz ama muhteşem bir yer haline gelecek. Yakında inşallah meyvelerini almaya başlayacağız.”

“BASINA DÜZENLİ DESTEK VERİYORUZ”

Basın mensupları, basın kuruluşları ile belediye ilişkilerine de değinen Posbıyık şunları söyledi:

“Basın mensuplarının sıkıntılarını en iyi bilen benim. Özellikle son zamanlarda basın mensupları iyice mağduriyetler yaşamaya başlıyor. Birtakım kısıtlamalar çıkıyor, kısıtlamalardan dolayı ilanlar kesildi falan gibi problemler var. Tabii gazetecilerin imkanları iyice kısılıyor, belediyeler de ürkmeye başladı. Zaten Ereğli belediyesinden başka, hem Alaplı’ya, hem Ereğli’ye destek veriyoruz. Bu desteği düzenli olarak veren belediyemizden başka belediye olmadığını çok iyi biliyoruz.Bütün bunlara rağmen arkadaşlarımız araştırma yaptılar, bir madde bulduk, o maddeye dayanarak yeni abonelik yapamıyoruz, mevcutları aynen devam ettiriyoruz. Hiç aksatma yapmadan basın mensuplarımıza ödemelerimiz devam edecek. “

“ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ AMA…”

Basının yerinin ne kadar önemli olduğunu uzun yıllar belediye bakanlığı yaptığı, siyasette olduğuiçin en iyi bilenlerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı, “Onların uyarı yazıları başımızın üstünde. Hiçbir zaman bir belediye başkanının, milletvekilinin her şeyi görmesi mümkün değil. Ancak basın mensuplarının yazdıklarını okuyarak yanlışlarını görebilir. Biz her türlü eleştiriye hazırız ve bundan mutluluk duyuyoruz ama bize, şahsiyetimize, ailemize laf gelmesin, bu bizi çok rahatsız ediyor. Böyle şeyleri sevmiyoruz.Ayrıca masa başı haberleri olmasın. Bana duyduğunuz bir olayın ne olduğunu anlamak için çekinmeyin,bana gelin, telefon edin,ben olayı size anlatayım. Bir olay duyurulur ama iki tarafına da sormak lazım doğru mu diye. Böyle olduğu takdirde, eleştirilmekten, tenkit edilmekten mutluluk duyarız. Burada suni gündemler yaratanlar çok. Mesela benim arsamın yanında küçük bir arsa vardı,bunları kimin yaptığını biliyorum, beni lekelemek için, rahatsız etmek için böyle gündemler rahatsızlıklar yaratıyorlar” dedi.

“AK PARTİ İÇİNDE BİR GRUP ÖBÜRÜNE GOL ATTI”

Posbıyık, Ereğli halkını rahatsız etmek için yeni bir gündem yaratıldığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim elimizden amfitiyatro ve çevresini almak istiyorlar. Bilemiyorum hangi politikadır, hangi akıldır. Seçimlerin erken olma ihtimali olmasına rağmen böyle bir politikaya girmek AK Partili arkadaşlarımıza ne kazandırır? Hiçbir şey kazandırmayacağını, kaybettireceğini bir şekilde göreceksiniz. AK Partili kardeşlerimiz de bunu isteyerek yapmadılar. AK Partili meclis üyelerimin hepsi temiz, beyefendi insanlar. Onlara parti içi bir oyun oynandığını biliyorum.  Olaya hakimim ben. Milletvekili meselesi için bir grup, bir gruba gol attırdı, onları halkın gözünde küçük düşürdü.

Zonguldak siyasetini iyi takip eden arkadaşlarımız var aramızda, onların biraz kendilerini zorlamalarını istiyorum. Çok güzel bir formül yaptılar. Siyasi açıdan aslında akıllıca bir gol attılar. CHP’ye gol atmadılar, milletvekili hesabı için kendi aralarında… Meclisi göz önüne getirin, kimlerin AK Parti’den milletvekili olmak istediğini düşünün. Buradaki gol çok bariz şekilde belli. Hayırlısı olsun, Allah yollarını açık etsin. Ama Ereğli halkı dimdik ayakta, sahilimize kimse el koyamaz, tüm Ereğli halkı yollara dökülür. Zaten dökülmeye başladı, herkes bir şekilde olaya sahip çıktı. O bakımdan çok mutluyum.Güzellikler diliyorum, Ereğli’de barış olsun diyorum. AK Parti İlçe Başkanıyla, ilçe başkanlarıyla bir araya gelelim. Ereğli’yi Ereğliler yönetsin diyorum, Zonguldak’a yönettirmeyelim şu Ereğli’yi. Saffet Bey benim çok iyi arkadaşım. Çağrıda bulunuyorum, hemen bir araya gelelim, ben davet edeyim ama gelmeyeceğinden korkuyorum, o uzak politika yapıyor, Zonguldak politikasına uyuyor. Allah  rızası için yahu, Ereğli bitti, hiçbir şey gelmiyor buraya. Ereğli politikası yapalım, CHP, AK Parti,MHP falan, bunları da kaldıralım, Ereğli politikası yapalım. Havuzu iki aydır yapıyoruz dediler, geçen temmuz açacağız dediler, nerede gören var mı?  PiyalePaşa konağı bitiyor dediler ne oldu, müteahhit gitmiş.Bu tarafa para gelmiyor. Ereğli’ye havale geçmiyor, buraya geçiremiyorlar parayı.”

Posbıyık’ın ardından Basın Meslek Örgütü temsilcileri de konuşma yaparak Gazeteciler Günü’nü kutladı. Kahvaltıda, basın mensuplarına belediye tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER