POSBIYIK ERDEMİR İŞÇİSİNİ RAHATLATTI

POSBIYIK ERDEMİR İŞÇİSİNİ RAHATLATTI

gundemeregli.com-

Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Zaman zaman kavgaları kendisinin çıkardığını dile getiren Posbıyık. Bunu sebebini ise Ereğli menfaatleri için olduğunu savundu.



BURADAN DUYURUYORUM

Yakın zamana kadar düzenlediği bazı basın toplantılarında işçi çıkarılacağı yolunda net ve sağlam duyumları olduğunu dillendiren Posbıyık, Tar ile yaptığı görüşme sonrası ise bunun tersini ileri sürdü.

İYİ ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUZ

Gerginlikler bir hayli arttı, gerginliklerden her iki taraf zarar gördüğünün de altını çizen Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

BİZİM BİR TALEBEMİZ YOK

Uzun zamandır hazırladığım bir rapor vardı elimde. Ereğli Belediyesi´nden hiçbir talebimiz yok. İstediğimiz önemli 2 şey var dedik. Bunlardan birincisi Ereğli ile Erdemir arasında huzur yapılaşmasının sağlanması ve Ereğli´de bir sevgi, barış, dostluk ortamının yaratılması. İkinci konuyu ikiye ayırdık a dedik Ereğli´de yatırım yapılması noktasında büyük bir hazırlık içerisindeyiz.

RAPORU HAZIRLATTIM

Yatırım konularında neler yapabileceklerini tek tek kağıda döktük ikinci kısmın b kısmı da Erdemir´de çalışan işçiler huzursuz, huzursuz oldukları için de verimli çalışamıyorlar verimli çalışamadıkları için de Erdemir üretimde yapması gereken artışları yapamadığını biliyorum dedim. Bunun değişik etmenleri var hiç kimseyi suçlamak istemediğim için detaya girmiyorum.

Bu raporun içerisinde Alaplı´da var, Alaplı´nın da sorunları var. Hem Alaplı´da hem Ereğli´deki bölgelerimizi fotoğrafladık. Mühendisler ile arazi çalışması yaptık, uygun arazilerin hepsini çıkardık. Hepsini de Fatih Tar ve ekibine teslim ettik. Öğlen burada teslim ettik yemekte çok uzun görüşme yaptık. İlk defa elimize ciddi bir rapor geldiğini söylediler. Her türlü yardımı yapacaklarını ve hemen harekete geçeceklerini söylediler. Kdz.Ereğli´de liman bakımından yollar bakımından fevkalade iyi yerlerin olduğunu kimse bilmiyor.

HER ŞEY İŞELTİŞİM İLE

Ereğli halkına Erdemir çalışanlarına geleceğin iyiye doğru gideceğini hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini, Ereğli ile Erdemir arasının bozulmayacağını her şeyin iletişim ile halledileceğini bir kez daha ifade ediyorum.

GERİSİ DETAYDIR

Erdemir Genel Müdürü, İdare Meclisi ile görüştüm, metal sendikası ile bir görüşmem yok. Erdemir´in sahibi ile Ereğli´nin sahibi konuştu, bunlar konuştuktan sonra gerisi detaydır.

HERKESKORKU İÇERSİNDE

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER