POSBIYIK KENT MEYDANI İNŞAATI İÇİN TARİH VERDİ

POSBIYIK KENT MEYDANI İNŞAATI İÇİN TARİH VERDİ

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent meydanı ile ilgili sözleşmenin önümüzdeki hafta imzalanacağı ve bayramdan sonra ilk kazmanın vurulacağını açıkladı. Posbıyık, Devrim Bulvarı’nda bulunan eski belediye binasını da dönem sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı birleşimlerinin ilk oturumu, Başkan Posbıyık başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, AK Parti, CHP grupları ile çalışma arkadaşlarının, siyaset gözetmeden birlikte çalışması neticesinde güzel sonuçlar almaya başladıklarını söyledi.

Posbıyık şöyle konuştu:

“Öncelikle herkesin sabırsızlıkla beklediği kent meydanı konusunda bir müjde vermek istiyorum. Kent Meydanı konusunda uzun süren çalışmalar neticesinde anlaşmaları yaptık.  Önümüzdeki hafta içerisinde bazı işlemleri de hibe yöntemiyle büyük bir inşaat yapılacak. Bayramdan sonra ilk kazmayı vuracağız, hayırlı uğurlu olsun.

Bugünkü rakamlara göre, 88 milyonluk bir iş. Bunun anlaşması yapıldı. Önümüzdeki hafta sözleşme imzalıyoruz. Allah Nasip ederse, bayramdan sonra kazmayı vuruyoruz. Tamamen belediyemize bağış yoluyla, hibe yoluyla yapılıyor. “

“BELEDİYE BİNASINI DA DÖNEM SONUNA KADAR YAPACAĞIZ”

Posbıyık ayrıca Devrim Bulvarı üzerinde inşaatı süren, ancak altından Roma Dönemi Hamam kalıntıları çıkması nedeniyle ara verilen  eski belediye binası konusunda ise “Allah nasip ederse,  bu meclisin, AK Parti ve CHP grubunun, çalışma arkadaşlarımın uyumlu çalışması neticesinde, dönem sonuna kadar belediye binasını da yapmayı Allah bize nasip edecek” ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİMLER ALTIN YILLARINI YAŞAYACAK”

Posbıyık, “  Karadeniz Ereğli’de yerel yönetimler 2021, 2022 ve 2023’te altın yıllarını yaşayacak. Yerel yönetimler olarak Karadeniz Ereğli’de büyük bir atılıma geçiyoruz ve Ereğli’yi şantiye alanına çevirmeye kararlıyız.  Bu nasıl oluyor, tekrar ediyorum, CHP grubunun, Ak Parti grubunun birlik beraberlik içinde hareket etmesi ve benim çok değerli çalışma arkadaşlarımın mühendislerim, formenlerim, memurlarımın gece gündüz çalışmalarıyla bu noktaya geliyoruz.  Çok iyi bir performans yakaladık ve hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.” Dedi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER