POSBIYIK, MECLİS’TE KONUŞUYOR!

POSBIYIK, MECLİS’TE KONUŞUYOR!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığı’nda başladı.

Posbıyık, gündem maddeleri öncesi konuşuyor. Konuşmasından satır başları ile:

* Kampüs alanın ruhsatlarını verdik. Hiçbir engel kalmamıştır. Belediye elinden geleni yapmıştır. Hatta belediyeye ait bir yer, sorun ortadan kalksın diye bağışladık. Yarın sabah inşaat başlayabilirler. Yetkililerimiz, büyüklerimiz önümüzdeki günlerde temel atma töreni düzenleyeceklerdir. Bildiğim kadar Akın Tatoğlu 2 binayı yapacak.

* Son dönemle belediye başkanı olanların Allah yardımcısı olsun. Pandemi, ardında döviz kurları. Aman Allahım! Tahsilatlar yapılamıyor. Her yıl asfalt, beton, taş parke ihalesi yapardık. İhale yapamıyoruz. Fiyatlar durmuyor. Fiyatlar, her geçen gün artıyor. İşçi, memur fiyatları artıyor. Kent Meydanı’nda bu yüzden gecikti. Fiyat istikrarsızlığından dolayı bekliyoruz.

* Hiç borcu olmayan belediyeyiz. Kendi yağımız ile kavruluyoruz. İşçiye borcumuz yok. SGK’ya borcumuz yok.

* Belediyeyi şikayet edenler çoğaldı. Bazı guruplar belediyeyi kilitlemeye çalışıyor. Her gün müfettişlerle birlikteyiz. Çıkar guruplarına sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın, hiçbir çıkarınıza buyurun demem. Geçmiş yıllarda olduğu gibi avantanızı alamayacaksınız.

* TSO’yu anlayamadım. TSO yönetim kuruluda bizi şikayet ediyor. Onlara her türlü yardım ediyoruz. Sözde dostlarım.  Onlara şunu hatırlatmak isterim: En son TSO seçimlerini nasıl aldınız. Nokta. Bitti. Ereğli’de ekmek yiyeceksin, şikayet edeceksin. Ayıp, ayıp…

* Hedefimiz, önümüzdeki yaz, eski hastanenin olduğu yere bir çevre yolu yapmak. Trafiği rahatlatmak için çalışacağız.

* Bölgemizde, izinli hayvan barınağı, sadece bizde var. (Meclis katibine, hayvan barınağına ilişkin faayetlerini okutturuyor) 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER