Posbıyık, O anıyı gülerek anlattı..

*Posbıyık, gittiği Trabzon’da, az daha dayak yiyeceği Trabzonlulardan nasıl kurtulduğunu anlattı. *Büyük festivale Tarkan gelebilir. Tarkan’ın “belirlediği tarihte” büyük festival yapılabilir. *Siz sadece geleceksiniz. Mangallar Erdemir’den; balık, mangal, ızgara, soğan, limon ve helva da belediyeden. Akşama da Resul Dindar var…

Posbıyık, O anıyı gülerek anlattı..

Karadeniz Ereğli’de, 14’üncüsü yapılması kararlaştırılan Hamsi Festivali’ne ilişkin tanıtım ve işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Nikah Salonu’nda sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, başta ‘hamsi’ olmak üzere ‘büyük’ festivalinde başlayacağını söyledi.

TARKAN’I DAVET ETTİ!

Ereğli halkının festivalleri özlediğini belirten Posbıyık, Temmuz’da yapmayı istedikleri Sevgi Barış ve Dostluk Festivali’ne Tarkan’ın davet ettiğini de ifade ederek şöyle dedi:
“Yıllardan beri festivallerin içindesiniz. Festivallerin ne kadar önemli olduğunu çok önemli olduğunu biliyorsunuz. Festivaller sadece eğlenmek değil, kentimizin tanıtımı için son derece önemli. Büyük festivallere, halkımızın büyük özlem içinde olduğunu, festivali beklediğini biliyorum. Geçen gün, sevgili Tarkan’a mektup attım. Almanya’da yaşıyor, çocuğu oldu. Şöyle dedik: Ereğli halkı sizi özledi. Pandemiden dolayı festival yapamadık. Ama sizin için uygun olursa, pandemi de izin verirse, Temmuz ayında büyük festival yapmak istiyoruz. Prensiplerine uygunsa, Temmuz’da sizin işaret ettiğiniz tarihte büyük festivali yapmak istiyoruz, bekliyoruz. Biz, biliyorsunuz deli yüreğiz. Her yere taş atarız. Olur veya olmaz.”

TRABZON’DA, AZ DAHA DAYAK YİYECEKTİ!

Hamsinin Ereğli’de daha lezzetli, Karadeniz doğu illerinde ise yavan olduğuna ilişkin sözlerini yineleyen Posbıyık, bu sözlerinin başına neredeyse iş açacağını kaydetti. Gülerek anlattığı bir anısı şu sözlerle aktardı:
“Trabzonlular biz kızmasınlar. Hamsi İstanbul Boğazı’ndan gelir, taze ve gençtir. Ereğli’dekiler onu afiyetle yerler. Yola çıkar. Sinop, Ordu, Rize derken lezzeti gitmiş ve yaşlanmışı hamsiyi Trabzonlular ‘hamsi’ zanneder. Bunun için; Trabzonlulara haber gönderiyoruz: Gelin Ereğli’de hamsi yiyin. Trabzon Ticaret Odası bizi Trabzon’a davet etmişti. Orada da aynı espriyi yaptım. Ticaret Odası Başkanı vallahi üzerime yürüdü. Beni dövecekti. ‘Hamsi’ dedi, ‘Kafkaslardan geliyor. Yanlış söylüyorsun. Televizyonlarda da bunu söylüyorsun’ dedi. ‘Yahu kızma’ dedim. ‘Ben öyle biliyordum, şimdi doğrusunu öğrendim. Affedersin’ dedi. Dayağı yiyecektim yani. Ama polemik yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Televizyonlara falan şov yapıyorum.”

HAMSİ FESTİVALİ İÇİN GÜN SAYILIYOR 

Toplantının asıl gündemi olan Hamsi Festivali ile ilgili de bilgi veren Posbıyık, şunları söyledi:
“Pandemiden dolayı, uzun süredir bir araya gelemedik. Bu günleri özledik. 2001 yılında ilki gerçekleştirilen, 2002’de Dünya’nın en uzun mangalı unvanını alarak Rekorlar Kitabı’na giren Hamsi Festivali hazırlıkları sürüyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN…

Festivalin 14’üncüsünü kutlayacağız. Hamsi Festivalini 21 Kasım Pazar günü hep birlikte yapacağız. Bu günü, öğretmenlerimize de atfetmek istiyoruz. Öğretmenlerimizi alanlarda toplayıp onlara 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak istiyoruz. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunma istiyoruz.

HER ŞEY BELEDİYEDEN…

Bütün sivil toplum örgütleri, filamanları ile birlikte mangal başında olacaklar. Üyeleri kadar bizden hamsi alacaklar. Izgara, soğan, ekmek, helva, su ve jel alacaklar. Bunların hepsi belediye verecek. Hazırlıklarımızı yaptık.

ERDEMİR’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Özellikle teşekkür etmek istiyorum: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, bize 600 tane mangal yaptı ve teslim ettiler. Komple; yeni ayakları ile birlikte yapmışlar, her şeyini hazırlamışlar.

AKŞAM KONSER VAR

Festivalimiz 13.30’da Amfi Tiyatro alanında başlayacak. Mangalları, her iki tarafa da paralel olarak uzatacağız. Akşam 18.30’da ise Karadenizli sanatçı Resul Dindar’ı misafir edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda gelmişti; halkın beğenisi kazanmıştı. Onun sayfasını açarsanız ‘21’inde Ereğli’deyim’ diye yayın yapıyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER