POSBIYIK ORMANDA NE YAPACAK?

POSBIYIK ORMANDA NE YAPACAK?

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Kestaneci mahallesinde 20 bin metrekarelik ormanlık alan üzerine piknik ve mesire alanı yapılacak. 

Orman bakanlığından kiralama yönetimi ile belediye tarafından alınan arazinin, ilçenin yeni cazibe merkezi olmasını bekleniyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar ve diğer belediye yetkileri ile birlikte ilçenin ilk piknik alanının yapılacağı orman arazisindeki çalışmaları inceledi.  

Posbıyık burada proje üzerindeki sınır ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alarak, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Posbıyık burada yaptığı konuşmasında,  Orman Bölge Müdürlüğü&[#]8217;nün kendilerine her konuda yardımcı olduğunu belirterek, buradaki her türlü imkanı vatandaşlara sunacaklarını ifade etti.

MUHTEŞEM OLACAK

Alanda peyzaj proje çalışmalarının yapıldığını ve en yakın zamanda bu alanı  hizmete açacaklarını ifade eden Posbıyık şunları söyledi:

&[#]8220;Orman bakanlığı Kent Ormanı için yer arayışını sürdürüyor.   Yeri tespit ettikten sonra Orman işletmesi kent ormanını yapacak. Belediye olarak bizde,  Piknik alanı yapmak istiyoruz.  20 bin metre kara civarında ormanı kiralama yöntemi ile aldık. Burada Peyzaj projelerini hazırlamaya başladık.  Ormanın şehir merkezinde olması,  muhteşem bir şey.  Öte yandan yolu ve her türlü imkanı var.  Halkımızın ve çocukların hizmetine en yakın zamanda açacağız.

Proje kapsamında; mangallar, kır kahvesi,  bazlama ve börek yapan alanlarımız ocak, su hareketli, şelale gibi, suni dere yapacağız. Oturma yerleri olacak. Çocuklar için oyuncak merkezi yapılacak. Ne olması gerekiyorsa, o olacak. &[#]8220;

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2012, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER