Premium Lens Uygulamasına başlandı

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Katarakt Cerrahisi ile birlikte uzak ve yakın mesafe görüş sağlayan premium lens implantasyonu uygulamasına başlandı.

Premium Lens Uygulamasına başlandı

 Katarakt göz içi merceğinin saydamlığını kaybetmesi sonrası oluşan geri döndürülebilen bir görme kaybı nedenidir. Son zamanlarda katarakt cerrahisinin artan başarısı ve göz içi mercek teknolojisindeki ilerlemeler, hastalarda katarakt cerrahisi sonrası görme artışı ile birlikte görme kalitesinde artış ve gözlük bağımsız net görüş beklentilerini ortaya çıkardı. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan uzak, yakın ve orta mesafede de net görüş sağlayabilen Premium lens teknolojisi olarak adlandırılan bu göz içi yapay mercekleri sayesinde artık hastalar katarakt cerrahisi geçirdikten sonra uzak, yakın ve orta mesafede gözlüksüz net görüş sağlayabilmektedirler. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Göz Hastalıkları Kliniğinde de alımı sağlanan modern cihazlar sayesinde artık bu lenslerin ölçümü ve hastalara uygulanmasına başlanmıştır. Bu ameliyatın yapıldığı hastalardan biri geçirdiği ameliyat sonrası şunları söyledi: “Katarakt nedeniyle görmemde son 1-2 yıldır azalma vardı. Fakat ameliyattan çekindiğim için ameliyat olmayı erteledim. Sonrasında görmemde azalma artınca Bülent Ecevit Üniversitesi  Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi  göz hastalıkları bölümüne geldim. Burada yapılan muayeneler sonrasında gözüme hem uzak hem de yakın ve orta mesafeyi gösterebilen bir mercek takılabileceği söylendi. Ameliyat sonrasında takılan mercek sayesinde uzakta ve yakında görmem düzeldi. Merkezimizden ve doktorlarımızdan çok memnunum. Bu kadar rahat ameliyat geçirebileceğimi ve bu kadar iyi görüş sağlayabileceğimi bilseydim bu kadar beklemezdim.”

Hastanedede başlanan Premium lens teknolojisi uygulanması konusunda BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç.Dr.Hakan Bakkal şunları söyledi. “Son yıllarda teknolojinin ve tıbbın gelişmesi çoğu konuda kendimizi yenilememizi zorunlu hale getirdi. Teknolojik gelişmelere en açık bölümlerden biri olan Göz Hastalıkları Kliniğimizde de yapılan yatırımlar sonucunda son dönem gelişmeleri yakalamayı hedefliyoruz. Bu noktada başlanılan Premium lens uygulaması hastalarımıza önemli bir fayda getireceği kanaatindeyim. Bu ameliyatın yapılabilmesi konusunda altyapımıza desteğini esirgemeyen sayın rektörümüz Prof.Dr.Mahmut Özer’e teşekkürü bir borç biliriz.”Multifokal, Trifokal ve Torik göz içi merceklerini kapsayan Premium lens teknolojisinde göz içi mercekleri değişik mesafeleri odaklayabilen bir yapıya sahiptir. Bu sayede uygun hastalarda katarakt cerrahisi sonrasında hem kataraktın oluşturduğu görme azalması ortadan kalkmakta, hem de göz içine konulan yapay merceklerin yapısı sayesinde yakın ve orta mesafenin gözlüksüz net görülebilmesi sağlanmaktadır. Bu merceklerin uygun ölçümü ve yerleştirilmesi için modern ölçüm cihazlarına gereksinim duyulmaktadır. Bu özellikli göz içi yapay mercekleri katarakt hastalarının çoğuna uygulanabilmesiyle birlikte bazı durumlarda takılabilmesi uygun olmamaktadır. Buna ameliyat öncesi yapılan muayene sonrasında karar verilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER