PSİKİYATRİ SERVİSİ AÇILDI

PSİKİYATRİ SERVİSİ AÇILDI
Zonguldak Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası&[#]8217;nda Kapalı Psikiyatri Servisi&[#]8217;nin açılışı gerçekleştirildi.
Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası&[#]8217;nda 34 yataklı kapalı serviste, alkolizm ve ağır psikotik vakalar tedavi edilecek. Hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerinin ortadan kalkacağının belirtildiği Psikiyatri Servisi&[#]8217;nde ise bir adet tecrit odası, bir adet görüşme odası, bir adet doktor odası, bir adet hemşire odası, 17 erkek ve 17 kadın yatak kapasiteli olarak hizmet verecek.
Psikiyatri Servisi&[#]8217;nin açılışını ise Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Çıtlak ile birlikte yaptı. Açılışa Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, hastane müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Çıtlak, &[#]8220;Servisimiz 34 yatak kapasitelidir. İleri düzey hastaların tedavi edileceği servislerdir. İntihar eylemi olduğu için bu servislerin belli bir standardı olması gerekiyor. Hastanın kendine zarar verecek olması sebebiyle bütün tedbirler alınmıştır. Bütün camlar darbeye dayanıklıdır. Hastalar için sosyal aktivite odalarımız olacaktır. Yedi gün yirmi dört saat güvenlik sağlanacak. Daha önce bu servis yoktu. Bu tip hastalar İstanbul&[#]8217;a sevk ediliyordu. Zonguldak&[#]8217;ın da bu anlamda bir eksikliğini daha tamamlamış olduk&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, &[#]8220;Tıp Bayramı Gününüz kutlu olsun. Bu ünitenin açılışı Zonguldak açısından önemlidir. Çünkü bu tip hastalarımızı civar illere gönderiyorduk. Hem zaman hem de kaynak israfı oluyordu. Böyle bir ünitenin açılarak başta bizleri ve bu işten yararlanacak olanları memnun ediyor. Dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umarım çok fazla ihtiyaç olmaz. İhtiyaç olduğunda da bu tür ünitelerin olması gerekiyor diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 07:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
d
d - 4 yıl Önce

Dursun altunbas oglum hasta atak donemi cok acilen yatisa ihtiyacimiz var

SIRADAKİ HABER