Pusula ve elmas67'ye gazetecilerden suç duyurusu

Pusula ve elmas67'ye gazetecilerden suç duyurusu

Pusula ve elmas67'ye gazetecilerden suç duyurusu

Haklarında asılsız haber yaptıkları iddiasıyla Zonguldakta yayın yapan Pusula Gazetesi ve Elmas67 hakkında suç duyurusunda bulunan Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, Başkan Yardımcısı Sina Çıladır, Gazeteciler Haydar Yağız ve Hakan Kurttekin, santaj iddilarına şiddetle karşı çıktı.

ADALET TECELLİ EDECEK.

Kdz. Ereğli Adalet Sarayına gelerek, hazırladıkları suç duyurusunu Basın savcısına teslim eden Günay ve beraberindeki gazeteciler adaletin tecelli edeceklerinden en ufak kuşkularının bulunmadığını belirtti.

Gazeteciler adına açıklamalarda bulunan Dernek Başkan Yardımcısı Çıladır, haksızlığa uğradıklarını belirterek, “Bizim Utku Koleji ile ilgili iddialarımız YGS konusu ve Utku Koleji’nden atılan öğretmenlerin tazminat davası açmasıyla ilgiliydi. Burada bir şantaj söz konusu değildi. Biz alınmadık, Utku Koleji’nin hakkımızda yapmış olduğu şikayet üzerine emniyete davet edildik. Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı ile beraber emniyete gittik. Hakan Kurttekin ve Haydar Yağız da bize eşlik etti. Onların dava ile ilgili her hangi bir durum söz konusu değil. Biz orada öğrendik gözaltına alındığımızı. Gözaltına alınmak rutin bir uygulamaymış. Emniyet Müdürümüzün şöylemiş olduğu şu; Adliye FETO davaları ile çok yoğun olduğu için, bu tür davalar KOM tarafından yürütülüyormuş.  Hakkınızda yapılan en ufak şikayette gözaltı kararı çıkıyormuş. Biz orada ifade verirken, Ereğli’den kim olduğunu bilmediğimiz birileri ya da gazeteciler, Zonguldak’ta adı geçen Pusula Gazetesi ve Elmas 67’ye durumu yanlış rapor ediyorlar. Bunun sonucunda da o arkadaşlar, gazeteci meslek etiğine karşı çıkarak tarafları bunu sormadan durumu haberleştiriyorlar. Bu haberin içeriği gayet çirkin, gayet ahlâksız. Ahlaktan yoksun şekilde yapılıyor. Bizim şantaj ile ifade verdikleri söyleniyor. Biz şantajla ifade vermedik. Buradan da bilgilendirelim. Bizim Utku Koleji ile ilgili iddialarımız YGS konusu ve Utku Koleji’nden atılan öğretmenlerin tazminat davası açmasıyla ilgiliydi. Burada bir şantaj söz konusu değildi.  Bugün buraya özellikle Hakan ve Haydar suç duyurusunda bulunmak istedi, biz de kendimizi bu şekilde ifade etmeyi düşündük. Bu konuyu savcı beye de aktaracağız, bu arkadaşların yada bize karşı düşmanlığı var.”

 


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 12:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
fahrı
fahrı - 7 yıl Önce

bulunsanız ne olacak herkesı tehdıt ederek yazıyorlar sonrada efendım ben onları kast etmedim kı uzerlerıne alınganlık yapıyorlar dıyor savcı da sorustumaya mahal yoktur.

SIRADAKİ HABER