Rize Felaketi Yaşadı : Ölü Sayısı 7'e Yükselirken, Kayıp 1 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor.

Rize Felaketi Yaşadı : Ölü Sayısı 7'e Yükselirken, Kayıp 1 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor.

Rize’de meydana gelen sel ve heyelan sonucu ölü sayısı 7'e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Rize'de dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında merkeze bağlı Muradiye beldesinde yıkılan 3 katlı binanın enkazı altında sürdürülen çalışmalar sırasında bugün saat 14.00 sıralarında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Muradiye beldesinde bir binanın yıkılması sonucu altında kalan 3 kişiden Hacere Mert'in cansız bedeni gece çıkartıldı. Eşi Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan’ı ise arama çalışmaları dün geceden bu yana AFAD, İDAK, AKUT ve JÖAK ekipleri tarafından sürdürülüyordu. Yapılan çalışmalar sonrası saat 14.00 sıralarında kayıp Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan'ın cansız bedenine ulaşılırken, böylelikle seldeki ölü sayısı 7'ye yükseldi. Güneysu ilçesindeki kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor.

EVİN ALTINA SIĞINMIŞTI

Yapılan çalışmalar sonrası saat 14.00 sıralarında kayıp Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Asmalıırmak köyünde bu sabah selde kaybolan Adem Yanık’ın, Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Aynur Karali'nin cansız bedeni sabah saatlerinde çıkarıldı.

1 KİŞİ ARANIYOR

Aynı evin enkazı altında kalan 28 yaşındaki Ayşe Karali’nin de cansız bedenine ulaşıldı.

Sel felaketinde ölü sayısı 7'ye yükseldi. Güneysu ilçesindeki kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

AFAD: 30'A YAKIN İHBAR GELDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, saat 00.15 itibarıyla Muradiye Beldesi Orta, Karayemiş ve Tepebaşı köylerinde bazı binalarda çökmelerin meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde 30'a yakın ihbarın alındığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER