SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Ardahan dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu'nun doğu su ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya ile Aydın, İzmir'in güney ve doğusu, Muğla, Burdur ve Kahramanmaraş'ın doğusu, Isparta'nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusu ( İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Zonguldak, Bolu ve Düzce çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ve pus olayı bekleniyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER