Sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşler

‘Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler’ projesi kapsamında tüm Türkiye’de öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımı gerçekleştirildi.

Sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşler

Karadeniz Ereğli  Toplum Sağlığı  Merkezi tarafından  Erdemir İlkokulunda  birinci sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı bakımı slayt eşliğinde anlatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Karadeniz Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Diş hekimi  Nergis  Tiynak tarafından  sinevizyon eşliğinde sunum yapılarak, bire bir eğitim verildi.

Okul konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime okul Müdürü Yaşar Ciğer’de eşlik etti. Okul Müdürü Ciğer, Tüm Türkiye’de olduğu gibi  eş zamanlı bugün saat 10.00’da  öğrencilerimize ‘Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler ‘ projesi çerçevesinde Ereğli Toplum Sağlığı çalışanlarımız ve diş hekimimiz Nergis  Tıynak tarafından sinevizyon eşliğinde birebir eğitim verildi. Öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı bakımı nasıl olamlıdır’ı anlattılar. Sağlıklı dişler sağlıklım  gülüşler için ağız ve diş sağlığımızı ihmal etmeyelim’

Karadeniz Ereğli  Toplum Sağlığı  Merkezi Diş hekimi Nergis Tıynak, öncelikli olarak ağız ve diş sağlığı önemine dikkat çekti. Tiynak, ‘Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık rastlanan sağlık sorunlarından ağız ve diş sağlığı hastalıkları 0-6 yaş grubu çocukları ilk beşte, 7-14 yaş arası çocuklarda ise ilk sırada yer almaktadır. Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkiler gibi nedenlerden ötürü bahse konu hastalıklar önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulaması gerektiği tüm dünyada kabul görmekte olduğunu vurguladı.

FLORÜR VERNİK UYGULAMASINA DİKKAT ÇEKTİ…

Tiynak  sinevizyon eşliğinde yaptığı açıklamada ayrıca, ‘Bu bilgilerden hareketle  ülkemizde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından oluşturulan koruyucu ağız ve diş sağlığı bilimsel danışma komisyonunun tavsiyeleri doğrultusunda anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kademeli olarak yılda iki kez flüorürlü vernik uygulaması, ağız ve diş muayenelerinin gerçekleştirilmesi, konu hakkında toplum farkında lığının (veli, öğretmen vb) arttırılması çalışmaları başlatılmıştır.

‘TÜM ÜLKEDE AYNI ANDA EĞİTİM…’

Çocukların  süt dişlerini kaybedip yerine kalıcı dişlerini sürdüğü 6-11 yaş döneminde çocuğun ağzında hem süt dişleri hem de kalıcı dişlerin bulunması ve bu yılların kritik yılları olması sebebiyle sağlık bakanlığı tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde tüm illerde eş zamanlı olarak SAĞLIKLI DİŞLER SAĞLIKLI NESİLLER sloganıyla farkındalık çalışmalarına hız verilmiştir. Tüm ülkede aynı anda yapılan bu çalışma ile bir kez daha ağız ve diş sağlığının önemi vurgulanmıştır.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyonunun ilk merkezi ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı yapılan program kapsamında belirlenen ilkokullarda koruyucu ağız ve ve diş sağlığı eğitimleri verilerek ağız ve diş sağlığı setleri ( diş fırçası- diş macunu ) ve el broşürleri dağıtılmıştır. Ayrıca il merkezinde yapılan programın sağlıklı yaşam aracı ve diş tarama aracı dahil edilerek konu hakkında video gösterilileri yapılmıştır. ‘

Proje kapsamında öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER