Şampiyonlar Ödül Aldı

Şampiyonlar Ödül Aldı

Vali Tutulmaz, aileleri çocuklarını kitap okumayı teşvik etmesi için kütüphaneye getirsinler çağrısında bulundu. 2020-2021 eğitim öğretim yılı Zonguldak okuyor Kitap Okuma Projesi Ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren 50 öğrenci ve 4 veliye düzenlenen öğrencilere törenle ödül verildi. Zonguldak Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, rektör Mustafa Çufalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ödül alan öğrenciler öğretmenler ve okul yetkilileri katıldı.

Törende projenin tanıtım videosu izlendi ve Müzik Dinletisi gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açılış konuşmasında projeler hakkında bilgiler verdi. Bu kategoride 50 öğrenci ve 4 veliye toplamda 21 bin lira ödül verileceğini ifade etti. Vali Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında kitap okumanın önemine değindi ve dereceye giren öğrencileri kutladı. Vali Tutulmaz, "Okuyan geleceğimizi kuracak olan gençlerimiz daha iyi düşüneceğim hayal edecek ve ülkemizi daha önce ne taşıyacaktır. Okumayan İnsan hayal kuramaz. Okumak insanın ufkunu açar. Sevdan olmamak için taktikçi olmamak için şart aileler çocuklarını kütüphaneyi getirerek okumayı teşvik etmelidir. Okumayan toplum ezberci toplum haline gelir."dedi.

VALİ TUTULMAZ'DAN AŞI OLUN ÇAĞRISI

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında maske mesafe hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulunarak aşılamanın Zonguldak'ta %64 olduğunu bunun %100 %80'lere çıkması gerektiğini ifade ederek aşı olma çağrısında bulundu. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü tarafından ilimiz genelinde okuma hassasiyetinin ve alışkanlığının kazandırılması amacıyla “Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Projesi” adı altında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Kitap Okuma Yarışmasının üçüncüsü düzenlenmişti.  61 kişiden oluşan Zonguldak Okuyor Komisyonun belirlediği 5’er kitabı okuyup merkezi sınava katılan ve merkezi sınavda 100 çoktan seçmeli soruları cevaplayarak dereceye giren 1. 2. ve 3.’lere ödül verildi. 2020-2021 Eğitim- Öğretim yılında 32.943 kişi kitap okuma yarışmasına katılırken 54 kişi 3. Kitap Okuma Yarışmasında ödül almaya hak kazandı. 20 kişi 1.’lik ödülü 500 TL., 15 kişi 2.’lik ödülü 400 TL. ve 19 kişi 3.’lük ödülü 300 TL. Ödülü almaya hak kazandı. Törende, Vali Mustafa Tutulmaz Rektörü Mustafa Çufalı İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından dereceye giren öğrencilere hediye çeki ve belgeleri törenle takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER