SANDIKTAN KORKMAYIN, KAÇMAYIN

 SANDIKTAN KORKMAYIN, KAÇMAYIN
gundemeregli.com-

  geçen 19 Şubat tarihinde ertelenen kongrenin Nisan ayında yetişmeyeceğini ve ne zaman yapılacağının ise bilinmediğini iddia etti.

Bunun sebebinin 15 gün önceden kongre yapılacağının ilçe seçim kuruluna bildirmek gerektiği yönündeki tüzük olduğuna dikkat çeken Şeker, teşkilatın halen seçim kuruluna bir müracaatının olmadığını savundu.

KONGRE TARİHİ BELİRSİZ

Seçimlerde 400 delegenin oy kullanacağını kaydeden Şeker şu görüşler yer verdi:

Erteleme sonrası ilçe başkanımız; Nisan ayı içerinde kongrenin yapılacağını basın aracılığı ile kamuoyuna ilan etmiştir. Durum böyle iken şuanda kadar kamuoyuna resmi bir kongre tarihi açıklanmamıştır.

Siyasi partiler, kanuna ve seçim işleri yasasına göre, siyasi partiler kongrelerini yapmak ve en az 15 gün önce bağlı bulundukları Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Yani söylemek istediğimiz şey şudur; ilçe başkanımızın ilan etmesine rağmen bu kongre nisan ayında yapılmayacağıdır.

Kamuoyunun MHP camiasının ülkücü hareketin mevcut yönetimden beklentisi kardeşliğin, birlik ve beraberliğin coşkunun yaşanacağı düğünümüzü toyumuzu yani kongremizi biran önce yapmalarıdır.

Milliyeti Hareket Partisi delegesinden, ülkücü iradeden korkmanın, kaçmanın kimseye bir faydası yoktur.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2012, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER