SECCADELER CAMİİLERE TESLİM EDİLDİ

SECCADELER CAMİİLERE TESLİM EDİLDİ
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Bele diyesi tarafından hazırlanan özel seccadeler ile özellikle Cuma namazlarında beton ya da karton üzerinde namaz kılma sıkıntısı da ortadan kalkacak.

  Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  ilçe merkezindeki camilerde özellikle Cuma namazlarında cami çevresinde namaz kılmak zorunda kalan vatandaşların kullanacakları seccadeleri bu hafta camilere teslim edeceklerini bildirdi. Başkan Posbıyık, beraberinde Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı, Nezih Anıl ve daire müdürleri ile birlikte, özel olarak hazırlatılan seccadelerin camilerde nereye konulacağını belirlemek amacıyla incelemelerde bulundu.

ÖZEL SECCADELER DAĞITILIYOR

Başkan Posbıyık,  Basın Danışmanlığı aracılığıyla yaptığı açıklamada, bin adet seccade hazırlattıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: &[#]8220;&[#]8230; Hazırlanan seccadeler özellikle, vatandaşlarımızın Cuma namazlarında camilerin dışında ibadet etmek zorunda kaldıkları Orta Cami, Ali Molla, İsmail Ağa, İskele ve Hatip Camilerinde kullanılacak. Bilindiği gibi Belediyemiz bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü kurulmasının ardından bu yönde sosyal projelerimize hız vermiştik. Cemaatin karton üzerinde namaz kılmaya mecbur kalmaması için bir proje geliştirdik. Camilerimiz için özel seccadeler yaptırdık. Yağmurdan, güneşten etkilenmeyecek seccadeleri, camilerimize yerleştireceğiz. Cuma günleri namazlarını cami dışında kılacak kişiler, seccadelerini görevlilerden alacak, namazını kıldıktan sonra da teslim edecekler.´ 

 

            Karadeniz Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ise bu yöndeki çalışmaların çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER