ŞEHİTLERİNİ ANDILAR!

ŞEHİTLERİNİ ANDILAR!

Madenci Anıtı;'nda düzenlenen basın açıklamasında Demokrasi Platformuna sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Basın açıklaması Maden Mühendisi Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Çağlar Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Çağlar Öztürk yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Uğur MUMCU; 24 OCAK 1993De, tam 29 yıl önce bugün Ankara Karlı Sokakta’ ki evinin önünde arabasına konan bombanın patlaması sonucu ‘siyasi suikasta kurban giderek yaşamını yitirdi. Uğur MUMCU;Devletteki çeteleri,  Devletin tüm kurumlarına sızan ve yerleşen tarikatları ve cemaat yapılanmaları ile onları koruyup besleyerek büyüten koruyucu siyasetçileri; Tarikat Siyaset-Ticaret üçgeninde kamu kaynaklarının nasıl yağmalandığını o günlerde gözler önüne serdi. Laikliğin ruhuna fatiha okunduğunun, Düzenin demokrasi adı altında katiller,hırsızlar düzeni olduğunun, Saklı devletin güncesi ile derin ilişkilerin nerelere ulaştığının, Kürt Dosyası’nı açarak çözümsüzlüğün kimlerce dayatıldığının kitaplarını yazdı. Papa-Mafya-Ağca üçgeninde olayların uluslararası boyutlarını irdeleyip  kamuoyunun önüne serdi. Uğur MUMCU; Ülkemizde olup bitenleri keskin kalemi ve sözleri ile halkına anlatan, ülkede olup bitenlerin uluslararası arenadaki yerini sorgulayan,emperyalist dünyanın yerli işbirlikçileri ile oynadıkları halk düşmanı oyunları tek tek teşhir eden ve bunu kendine ilke edinen gerçek bir yurtseverdi. Saygıdeğer Zonguldak Halk’ı, Ülkemizde; onlarca yurtsever-aydın,  gazeteci, yazar ve düşünür siyasi cinayetler sonucu katledildi. Gazeteciler, yazarlar ve düşün adamları ülke sorunlarına ne kadar eğilip gerçeklere yaklaşmışlarsa ve gerçekleri halka ulaştırmışlarsa ya hapsedildiler yada siyasi cinayetlere kurban edildiler.

1909’da Hasan FEHMİ  Bey’le başlayıp Ahmet  Saim’le devam eden ve  siyasi nitelikli cinayetlere asla son bulmadı. Sebahattin ALİ, Abdi İPEKÇİ, İlhan ERDOST, Musa ANTER, Turan DURSUN, Çetin EMEÇ, Bahriye ÜÇOK, Ümit KAFTANCIOĞLU, Metin GÖKTEPE, Hırat DİNK ve Uğur MUMCU  aklımıza ilk gelenler olup, siyasi cinayetler  tarihdeki karanlık sayfalarda yerini aldı. Unutmamamız gereken, Uğur MUMCU ve öldürülen aydınların ortak yanlarının, ülkemizde insan hakları ve  gerçek demokrasiyi savunan adalet savaşçıları oldukları gerçeğidir. Dünden bugüne ülkeyi yönetenler,namus sözü verenler, hiçbir siyasi cinayetin arka plânına ulaşamadı. Uğur MUMCU’nun katledilmesi olayıda diğer benzerleri gibi, bütün bağlantıları ile aydınlatılamadı, aydınlatılmadı. Dün olduğu gibi bugünde, gerçeklerin peşinden koşan, doğru habere ulaşmak ve doğruları halka anlatmayı kendine görev edinen, görevden kaçmayan gazeteciler, aydınlar baskı görmeye, dövülmeye ve tutuklanmaya devam ediyor. Ancak, egemenler şunu iyi bilsinler ki, milyonlar; yarattıkları korku imparatorluklarına inat, Uğur MUMCU’yu uğurlamaya geldiği gibi,.bugünde gerçekleri halka ulaştımaya, anlatmaya çalışan gazeteciler, aydınlar susturulamıyor,yok edilemiyor.Baskı artıkça ve yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor. Ülkemizin karanlıktan aydınlığa çıkması için mücadele edenler gücünü Uğur MUMCU gibi yürekli insanlardan alıyor.

Yazdıkları ile, söylemleri ile halkına ışık olan, kirliliğe, karanlığa savaş açan; bu uğurda can veren Uğur MUMCU’yu, ve tüm Demokrasi Şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyoruz. Bizle biliyoruzki;  karanlıklar yenilecek ve gelecek mutlaka aydınlık olacaktır"

 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER