Şeker hastalığına çözüm bulundu

Karadeniz Ereğli Özel Anadolu Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah Op. Dr. Ercan Yalçın, 20 yıldır şeker hastalığı tedavisi görmesine rağmen şeker kontrolü güçlükle sağlanan hastayı ameliyat ile sağlığına kavuşturdu.

Şeker hastalığına çözüm bulundu

Karadeniz Ereğlide ikamet eden 61 yaşındaki Fatma Erdem, 20 yıldır şeker hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Sabah-akşam insülin iğnesi yaptırmasına rağmen kan şekeri değerlerinin 250 mg altına düşmemesi üzerine tedavi için çözüm arayışına giren Fatma Erdem, tip 2 dm hastalığının ameliyat ile tedavi edilebileceğini öğrendi.

 

Özel Ereğli Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ercan Yalçın ile temasa geçen Erdem, yapılan kontrollerinde ameliyata engel bir durumun tespit edilmemesinin üzerine başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuşturuldu.

 

Erdem, şeker hastalığı, aşırı kiloya bağlı bel ve diz ağrıları nedeniyle sürekli halsiz yorgun olduğunu artık hareket etmekte zorluk çektiğini ifade etti. Şeker hastalığının ve aşırı kilonun ameliyat ile tedavi edilebileceğini televizyondan duyar duymaz soluğu Anadolu Hastanesinde aldığını ifade etti. Daha önce şişmanlık ile ilgili ameliyatlar yaptığını duyduğu Opr. Doktor Ercan Yalçın’a muayene olan Fatma Erdem, şeker ve aşırı kilolarından ameliyat ile kurtulabileceğini öğrenince ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi.

 

ERDEM: ADETA YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

 

Bundan yaklaşık 1 ay önce başarılı bir ameliyat geçiren Erdem şöyle konuştu: “Bir ayda yaklaşık 15 kilo zayıfladım. Önceden sabah akşam 47 ü insülin iğnesi yaptırmama rağmen kan şekerlerim yüksek seyrediyordu. Şuanda değerlerim normale döndüğünden insülin iğnesi doktorum tarafından kesildi. Günde sadece 2 tane şeker ilacı kullanıyorum ve kan şekerim 150 mg üstüne çıkmıyor. İnşallah yakın zamanda bu ilacıda kullanmak zorunda kalmayacağım, insülinden kurtulmam, kan şekerimin normale dönmesi ve fazla kilolarımdan yavaş yavaş kurtulmaya başlamam ile kendimi daha sağlıklı ve dinç hissediyorum. Adeta yeniden doğmuş gibiyim” diyen Erdem, doktoru Ercan Yalçın’a teşekkür etti.

 

DOKTOR YALÇIN: KAN ŞEKERİ KONTROL ALTINDA

 

Ameliyatı gerçekleştiren Opr.Dr Ercan Yalçın ,yaklaşık 1 ay önce ameliyat ettiği hastasının sağlık durumunun şuan için iyi olduğunu, tokluk hissi ile birlikte kilo verdiğini daha önceden yüksek dozda kullandığı insülinin kesilerek oral anti diyabetiklerle kan şekerini kontrol altına alındığını kaydetti.

 

İLK OLARAK BREZİLYALI CERRAH TARAFINDAN UYGULANMIŞTI

 

Şeker hastalığının tüm dünyada ve bölgemizde çok sık görüldüğü göz, kalp damar ve böbrek organları kaynaklı komplikasyonlara ve ölümlere sebep olabilen bir hastalık olduğunu ifade eden Yalçın, geleneksel tedavinin kan şekerinin düşürülmesine yönelik olduğu ancak ilk olarak 1999 yılında Brezilyalı bir cerrah tarafından tedavi amaçlı ameliyatın uygulanmaya başlandığını belirtti.

 

Yalçın tip 2 diyabeti olan ve insülin rezervi yeterli olan hastalara uygulanan bu ameliyat midenin küçültülmesi, mideden çıkan gıdaların on iki parmak bağırsağı yerine ince bağırsağın son kısmına ulaşmasını sağlayan bir kısım cerrahi işlemlerle gerçekleştirildiği bilgisini verdi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 16:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selda gürbüz
Selda gürbüz - 5 yıl Önce

Seker hastasiyim ve gunden gune kilo aliyom

Selda gurbuz
Selda gurbuz - 5 yıl Önce

Yas 46 boy 165 kilo 103 95 den bur ayda 103 kilo oldum hocam tiroyut calimiyor kolsturol var arda tansiyon cikiyor ve kalp atim yuksek cokk11o olurdu hepp sizde haber bekliyom

Hüsamettin kocaman
Hüsamettin kocaman - 3 yıl Önce

58Kiloyum ameliyatla şekerim duzelirmi

Hatice sevinç
Hatice sevinç - 3 yıl Önce

18 yıldır şeker hastasıyım

Müfide yyabanabat
Müfide yyabanabat - 2 yıl Önce

35senedir şeker hastasıyım iinsuliurum bu n kullanmıyorum şekerim bu aralar yukseliyor

SIRADAKİ HABER