SICAKLAR GERİ Mİ GELİYOR?

SICAKLAR GERİ Mİ GELİYOR?

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının ne olacağı merak ediliyor. "Sıcaklıklar artacak mı?" sorusu sorulurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu da yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış beklenmiyor. İşte hava durumuyla ilgili son gelişmeler ve Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR ARTACAK MI?

Hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

BOLU -1°C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DÜZCE 1°C, 16°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KASTAMONU -2°C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ZONGULDAK 5°C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER