'Sicil affını özeller uygulamıyorsa devlet bankaları uygulasın'

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski Başkanı ve Zonguldak esnaflarından Şükür Küçükali, KOSGEB Kredileri ve sicil affında mağdur olan esnaflar adına Cumhurbaşkanına seslenerek sicil affını bankaların uygulamadığını, bu nedenle KOSGEB kredilerinden birçok esnafın faydalanamadığını belirtti.

'Sicil affını özeller uygulamıyorsa devlet bankaları uygulasın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükali, sicil affı uygulamaları konusunda ve esnafların sıkıntılarının çözümü noktasında Cumhurbaşkanına güvendiğini belirterek, kendisinden banka mağduru esnaflar adına yardım istedi.

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski başkanı ve Zonguldak esnaflarından Şükür Küçükali; “Sayın Cumhurbaşkanımıza Zonguldak’a hoş geldiniz diyorum. Sefalar getirmiş olsun. Bizim sıkıntılarımızın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kalben çözüleceğine inanıyorum. Bizde sıkıntılarımızı basın aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyoruz. Ben mağdur olan esnaflar adına konuşuyorum. Sadece kendi adıma konuşmuyorum. Devletimiz esnafımıza KOSGEB tarafından faizsiz destek kredisi ve sicil affı imkânı sundu.  Ancak KOSGEB kredilerine başvuru yapan esnaflarımıza KOSGEB tarafından olumlu yanıt verilse de bankalar bunu onaylamıyor. Ben kendimi örnek göstereyim. Bana KOSGEN 25 bin TL kredi kullanabilirsiniz mesajını gönderdi. Bende bankaların tümünü gelen mesaj üzerine dolaştım. 2014 yılında kredi kartımı 7 defa geç ödemiş olmamdan dolayı hiçbir banka benim kredimi onaylamadı. Devletimiz sicil affı çıkardı ancak bankaların hiç biri sicil affını uygulamıyor. Bize diyorlar ki; “Öyle bir yasa çıktı ama sicil affı henüz uygulanmaya başlamadı” Bende diyorum ki özel bankalar sicil affını uygulamıyorsa devlet bankaları sicil affını uygulasın da biz esnaflar devlet bankalarıyla çalışalım. Bu konuda bir çözüm bekliyoruz. Ayakta durabilmemiz için, bir şeyler yapabilmemiz için, raflarımıza mal koyabilmek için KOSGEB’ten sağlanan krediyi kullanmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza Zonguldak’a gelmesi nedeniyle Zonguldak esnafının sıkıntılarını, mağduriyetini iletmek istedik. İnşallah sesimizi duyurmuş oluruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu sorunları çözeceğine canı gönülden inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz, yeniden şehrimize hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 12:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
ZONGULDAK MERKEZ
ZONGULDAK MERKEZ - 7 yıl Önce

Sicil Affı yalan oldu ya memurum vakif bank bile vermiyor

semih717
semih717 - 7 yıl Önce

hic bir banka kredi imkani tanimiyor maalesef. borcumun tamaminin silinmesine ragmen tek bir banka bile olumlu bakmiyo kredi vermek icin. burda goruyorumki devlet ciddiye alinmiyo. bankalar istedikleri gibi at kosturuyorlar. sistem diye bisey yok gercekten turliyede. hic kimse bosuna heveslenmesin bana sorarsaniz

saygilarimla

SIRADAKİ HABER