‘’ŞUAN DA PROJELER REKTÖRLÜKTE’’

‘’ŞUAN DA PROJELER REKTÖRLÜKTE’’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski hastane alanına fakülte kampüsü yapılması için gayret gösterenlere teşekkür etti. ‘Ereğli için çok önemli bir proje’ diyen Başkan Posbıyık, “Belediye olarak ruhsat vermek için projenin Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğü’nden imzalanıp, mühürlenmesini ve bize gönderilmesini bekliyoruz. Geldiğinde hemen ruhsatı kesilip en geç Ocak ayı içinde temel atma töreni yapılmış olur” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin 2021 yılı son oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Başkan Posbıyık, Fakülte Kampüsü Projesi’nde gelinen son durum hakkında bilgilendirmede bulundu. Projeye ruhsat vermek için Rektörlükten onay beklediklerini açıklayan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Fakülte Kampüsü’nün yapılması için bütün partiler, gruplar ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Hepsine müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da delaletiyle en önemli sorun çözüldü, projeler hazırlandı, her şey bitti. Şu anda projeler Rektörlükte… Oradan projeler imzalandığı ve mühürlendiği takdirde bize gelecek, belediye olarak ben de ruhsatını keseceğim. O aşamadayız. Yani biz ruhsatı bekletmiyoruz, projenin imzalanmasını, mühürlenmesini ve bize gönderilmesini bekliyoruz. Rektörlükten gelir gelmez ruhsatı keseceğiz. 2 fakülte yapmak için 2 hayırsever var. Her şey tamam vaziyette. Tekrar söylüyorum emeği geçen bütün gruplara, partilere, bütün kesimlere teşekkür ediyoruz. Belediye olarak biz de bütün varlığımızı bu işe koyduk. Öyle zannediyorum Aralık ayının ortasında veya en geç (kalmaz herhalde) Ocak ayında temel atma töreni yapmış olacağız. Ereğli için çok önemli bir proje.”

Aralık ayı meclis toplantısı, gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlanmasıyla tamamlandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2021, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER