Tarihi adliye binası müze olacak

Tarihi adliye binası müze olacak

Tarihi adliye binası müze olacak

Boluda, yapımına devam edilen yeni adliye binasının bitmesiyle birlikte şu an kullanımda olan tarihi adliye binası Kent Müzesi haline getirilecek.
Boluda bulunan İzzet Baysal Müzesi ve Kültür Bakanlığına ait olan müze, yeni yapılan adliye binasının bitmesiyle birlikte şimdiki tarihi adliye binasına taşınacak. Kent Müzesi haline getirilecek bina ve Tarihi Kentle Birliğinin Müze Özendirme yarışmasında Bolu Belediyesinin aldığı ödülle ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, Şehirler gelecekte kent müzeleriyle anılacaktır. Türkiyenin en kapsamlı müzesini Boluda kurmak için yoğun bir çalışma sarfediyoruz. Şu an itibariyle kendi müzemizde 454 tane görsel eşya ve 600 adet yayın mevcut. Herkesin evinde atalarından kalma tarihi bir eşya, yazıt veya kitap bulunabilir. Bunların korunması ve bütün nesilllerin aydınlanması için vatandaşlarımız müzemize bağış yapılabileceği gibi emanet olarak da verebilirler dedi.
Müzede bulunan eşyaların birileri tarafından bağışlandığı veya müzayedelerden satın alındığı ifade eden Yılmaz, Yeni adliye binamız yapıldığında eski adliye binası Bolu Belediyesine tahsis edilecek. Türkiye çapındaki kent müzesini oraya yerleştirmek ve hem Izzet Baysal Müzesini hem de Kültür Bakanlığına ait müzemizi oraya taşımak istiyoruz şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER