TARİHİ BEDESTEN´DE AÇILDI.

TARİHİ BEDESTEN´DE AÇILDI.

Her yıl Esseyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından bir çok il ve ilçede düzenlenen kermeslerin ilki, Darende´de Tarihi Bedesten´de açıldı.
Kermes açılışına, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı H. Hamidettin Ateş, kurum kuruluş amir ve personelleri ile vatandaşlar katıldı.
Esseyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Hanımlar Komisyonu olan ´Şefkat Gülleri´ tarafından düzenlenecek kermesler, bu yıl 74 il ve ilçede yapılacak.
Kermes ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Vakfımız, ülke genelinde daha çok insana yardım elini uzatabilmek amacıyla bu yıl 74 il ve ilçe merkezinde kermes (hayır çarşısı) açılışı yapacak. Her canlıya hizmet felsefesi ile kurulan vakfımız, ülke genelinde bu yıl Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Bursa, Düzce, Erzurum, Elazığ, G.Antep, Hatay, İstanbul, İzmir, K.Maraş, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Zonguldak illeri başta olmak üzere, toplam 74 noktada vakfın hanımlar kolu olan Şefkat Gülleri tarafından kermes açılacak denildi.
Açıklamada ayrıca, yıl içerisinde vakıf gönüllüsü bayanların el emeği göz nuru ile hazırladıkları eşyalar ve işadamlarının yaptıkları ayni bağışlarla yapılacak kermeslerden elde edilecek gelirle, ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yükseköğrenim, ortaöğrenim ve barınma bursu verileceği, kimsesiz, dul ve yetimlerin yakacak, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanacağı, sağlık kuruluşlarına tıbbi cihaz, tefrişat gibi konularda destek olunacağı, yaşlı, yatalak ve maddi imkanı olmayanlara sağlık taraması ve ilaç için maddi yardımla birlikte, sıcak yemek yardımında bulunacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 06:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER