'Tesis ve antrenman sahasına kavuşacak'

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, spor kamuoyuna gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

'Tesis ve antrenman sahasına kavuşacak'

Başkan Caner, Play Of’u kıl payı kaçırdıklarını ve destek olmamasına rağmen ligde kalmalarının önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, ayrıca Üzülmez deki Gönlü Alışır sahasının Gençlikspor’a verilmesinin gündemde olduğunu söyleyerek, Kömürspor’a kiralanması takdirde, tesis ve antrenman sahasına kavuşacağının söyledi.

“ZONGULDAKSPOR’UN ÖNCE AYAKLARININ SAĞLAM BASMIŞ OLMASI VE LİGİ TANIMASIYDI”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, ligde kalmalarının büyük bir başarı olduğunu söyleyerek, “Karagümrük maçına galibiyet parolası ile sahaya çıktık. İkinci yarının başında Sefa Aksoy futbolcumuzun kırmızı kart görmesiyle takım 10 kişi kaldı. 10 kişi kalınca futbolcumuzun mevki de önemli oyunda istediklerimizi yapamaz hale geldik. Elimizde ki kadro ile en iyisini yapmaya çalıştık. Kalemizde istediğimiz bir gol maçın berabere bitmesine neden oldu. Beraberliğe razı olmuş olduk. Tabi ki de 10 kişi kalmasak maçın skoru daha farklı olabilirdi. Ama ne yazık ki sonuç beraberlik oldu. Play Of değerlendirmesine bakarsak, biz ligin başında teknik direktörümüz Şenol Demir’in yapmış olduğu açıklamalar, bizim yapmış olduğumuz açıklamalar, 10 yıl sonra 2’inci ligde mücadele edecek olan Zonguldakspor’un önce ayaklarının sağlam basmış olmasıydı. Ligi tanımasıydı. Ligde kalıcı olabilmesi için gerekeni yapılmış olmasıydı.”

“SAHAYI ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’A KİRALASINLAR”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Üzülmezde ki sahanın Zonguldak Kömürspor’un kiralanmasını isteyerek, “Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Üzülmezde ki Gönlü Alışır sahası ile ilgili açıklama yapmış. Bizde orayı takip ediyorduk. Ama biz bir kamu kurumu değiliz. Kamu yararına bağlı bir dernek değiliz. Kamu yararına bağlı bir dernek olsaydık TKK tarafından oranın bize verilmesi daha kolay olurdu. Şuan da ki aşama ben Genel Müdür’le görüştüm. Üzülmez Gönlü Alışır sahasının Gençlik Spor İl Müdürlüğüne verilmesi gündemde. Gençlik Spor orayı alırsa bize orayı kiralasınlar veya başka bir türlü işlem yaparak biz oraya çim saha yaparak antrenman sahası olarak kullanalım. Böylece Zonguldak Kömürspor’un antrenman sahası olur. Gerekenler yapılırlarsa Zonguldakspor’un antrenman sahası ve tesiste var orada bir tesise kavuşmuş olacağız ”dedi.

“TUTUM BÖYLE DEVAM EDERSE KİMSE BÜYÜK BAŞARI BEKLEMESİN”

Play Of’u kıl payı kaçırdıklarını ifade eden Başkan Caner, “Evet bunu başardıktan sonra da cenabı Allah bir fırsat verdi. Ama işte sizde gördünüz Fethiyespor maçında 3-0’dan 4-3 beklenmeyen bir skor aldık. Keçiörengücüspor’la evimizde berabere kaldık. Play Of yolunda bize büyük yara aldırttı. Belki de play off’a girecektik ama ne yazık ki istemeyen bu sonuçlarla Play Of yolu kapanmış oldu. Ama her zaman söylüyorum bütçesi çok az ama geliri hemen hemen yok olan kulübün bu ligde mücadele etmesi ve küme düşme hatlarından çok da yukarılarda Play Of’u zorlaması ve aksilikler olmasa Play Of’a gidecek olması Zonguldak için ve kent için büyük başarıdır. Bu takım içinde büyük başarıdır. Desteği olmayan bir takım fazlasını bile yaptı. Hepsini tebrik ediyorum. 4 senedir beri en büyük destekçimiz Sayın Vali Kaban’dır. 2 senedir mazot veren ÇATES ve Eren Enerjinin yardımlarıdır. Bu şekilde takım buralara kadar geldi. Gönül isterdi ki İl ve İlçe takımları gibi büyük bütçelerle mücadele edelim, ama bu bize nasip olmadı. 4 senedir de bu desteği göremedik. Kentin büyük markası olarak, yeni sezonda Zonguldakspor’a sahip çıkarız. Bu tutum böyle devam ederse kimse büyük başarı beklemesin”

“TARAFTARIMIZA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Bucaspor maçında 4 tane önemli eksiklerinin olduğunu söyleyerek, “4 tane eksiğimiz var. Bizim lobimiz falan yok. Herkesin bir lobisi var. Gösterilen kırmızı kartlar nedeniyle 4 eksikle sahaya çıkacağız. Saha içerisinde rakip oyuncu, hakem oyuncusu sinkaflı kelime kullanıyor, hiç bir şey yapılmıyor. Bizim oyuncumuz hakeme maç yönetilişi konusunda sintayişli bir kelime kullanınca direk kırmızı kart görüyor. Lobi denilen şey bu. Elimizde ki genç çocuklarımız olsun, teknik direktörümüzün uygun göreceği oyuncularla Bucaspor maçına çıkacağız. İnşallah da iyi bir sonuçla döneceğiz. Taraftarımıza da çok teşekkür ediyoruz ”şeklinde konuştu.

“GÜNLÜK YAŞARLARSA NETİCELER İYİ OLMAZ”

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Onur’un ikinci lig karmasına çağırılmasını değerlendiren Başkan Caner, “Onur bizim yetenekli bir futbolcumuz. Herkesi bir yeteneği var. Onur daha fazla göze batıyor. Çağırmışlar Onur’u teşekkür ediyoruz. Hepsinin ben en iyi yerlerde olmasını istiyorum. Sadece para kazanıyoruz diye bakmayacaklar. Severlerse zaten sonuç daha iyi olur. Günlük yaşarlarsa neticeler iyi olmaz. İleriye yükselemezler.”

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER