Tezgahlar balığa hasret

Balık tezgahlarında küçük balıkların yok denecek kadar az olması dikkat çekiyor. Balık çeşitliliği azalırken, fiyatlarda da yükseliş var.

Tezgahlar balığa hasret

Balık fiyatları el yakıyor. Balıkçı tezgahlarında hamsi, barbun, mezgit gibi balıklar azaldıkça fiyatlarda artış gösterdi. Ereğlili balıkçılar balığın az çıkması nedeniyle fiyatları etkilediğini dile getirdi. Kış mevsiminin soğuk geçmesinden dolayı balık az çıkınca fiyatlar el yakıyor.

Bu yıl hamsi ve palamut balığı iç piyasada çok fazla tüketilmesinden dolayı, balık çeşitleri tezgahlarda azaldığı gözle görülüyor. 

Balıkçı Barış Okumuş, son günlerde küçük balıkların azaldığını vurguladı.

‘’1 haftadır mezgit, barbun, istavrit, hamsi gibi balıklar çok azaldı. Yok denecek kadar az. Bunlar buradan çıktığı zaman da çok pahalı oluyor. 2017 yılına girdiğimizden bu yana balık yok denecek kadar azaldı.’’ İfadelerini kullandı.

Barbun 20 ila 40 TL arası, mezgit 20 ila 30 TL arası değişirken, Kefaller de 10-15 TL fiyatlarında satışa sunuluyor.

BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR?

Balık tüketenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birisi balığın tazeliği.

Barış Okumuş, bu konuda önceliğin balıkta solungaç olduğunu belirterek, balığın tazeliğinin balıktan balığa değiştiğini söyledi; Solungaçlığından ve gözünden anlaşılır, solungacı kırmızı olduktan sonra hiçbir şey olmaz. Kırmızı balığın kenarları kırmızıdır, o balık bayatladıkça beyazlaşır, hamsi de kırmızı olduğu zaman bayatlaşır.’’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER