TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca , Zonguldak'ı Ziyaret Etti

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca , Zonguldak'ı Ziyaret Etti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yerel basının adeta  can çekiştiğini ve yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca beraberinde TGF Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ile birlikte Zonguldak'ı ziyaret etti.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti tarafından kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda gazeteci katıldı. ZGC Başkan Derya Akbıyık yaptığı açıklamada Yılmaz Karaca'yı Zonguldak'ta ağırlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca"da yaptığı konuşmada; "TGF için en önemli illerden biri Zonguldak. Bu vesile ile sık sık burada bulunuyoruz. Bölgemizdeki afetler canımızı acıtıyor. Kısa zamanda bu zor dönemleri atlatmayı diliyoruz. Her geçen gün, anadolu basının sorunları da katlanarak, artarak devam ediyor. Tasarruf tedbirlerinin içerisinde bir abone bedeli, ilanların yasaklanması birçok basın yayın kuruluşunu mağdur etti. Bu konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Türkiye'de sadece resmi ilan alan 18 kattan 900'ü ya kapandı ya da birleşerek yok oldu. Türkiye'de 100 televizyondan ellisi ekran kartı. Türkiye'de gazeteciler çok zor şartlarda çalışıyor. Bu neyin tasarrufu Türkiye'de iletişim başkanlığı Anadolu basınını görmüyor. Bizler, mücadelemizi sürdüreceğiz.Türkiye'de internet gazeteciliği gerçekten mesleğimizin en büyük sorunlarından bir tanesidir. Sosyal medya ve internet gazeteciliği üzerine yeni yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."ifadesini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER