TIP DÜNYASI BAŞKENT ANKARA'DA BULUŞTU

Prof. Dr. Mehmet Haberal, bir gurur tablosuna daha imza attı…. Dünyanın dört bir yanından bilim insanını, hem yüz yüze, hem de online olarak Ankara’da buluşturdu.

TIP DÜNYASI BAŞKENT ANKARA'DA BULUŞTU

Prof. Dr. Mehmet Haberal, bir gurur tablosuna daha imza attı…. Dünyanın dört bir yanından bilim insanını, hem yüz yüze, hem de online olarak Ankara’da buluşturdu… Kızılcahamam Patalya Termal Otel’de 2 gün sürecek uluslararası sempozyumda çocuklarda böbrek ve karaciğer naklindeki gelişmeler ele alınıyor… Açış konuşmasında meslektaşlarına katılımları için teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Haberal, kronik organ hastalıklarında organ naklinin önemine değinip, bağış çağrısı yaptı, Bu organizasyonların önemine dikkati çekti... Haberal, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılında, 2023’te de tüm meslektaşlarını Türkiye’ye davet etti. Ve ay yıldızlı Türk bayrağı altında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bilim yolunda başlayan oturumlarda bilim insanları Prof. Dr. Haberal’a şükranlarını sundu, Dünya Sağlık Örgütünden aldığı ödül nedeniyle tebrik etti.

Türkiye, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, İran, Ürdün, Mısır, Kuveyt, Suriye, Afrika, Hindistan, Suudi Arabistan, Avustralya, Lübnan, Ukrayna, Gürcistan, Türki Cumhuriyetler….

Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyayı bir kez daha Başkent Ankara'da buluşturdu.Pandemi nedeniyle uluslararası toplantıları ara vermeden zoom üzerinden sürdürdü Haberal… Dünyada normalleşme süreciyle birlikte hasret sona erdi. Ve Haberal, Türkiye için bir gurur tablosuna daha imza attı.Çocuklarda karaciğer ve böbrek nakli konulu uluslararası sempozyuma 200'e yakın bilim insanı katıldı… Türkiye ve yurt dışından katılan bilim insanları Kızılcahamam Patalya Termal Otelde bir araya geldi.Dünyanın dört bir köşesinden 100'ü aşkın bilim insanı ise videokonferans yoluyla katıldı sempozyuma.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gönderdiği çiçekle başarı diledi.Açılışa Başkent Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Mithat Çoruh, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, rektör yardımcıları ve bilim insanları katıldı.Prof. Dr. Haberal, açış konuşmasında kongreye katılan tüm meslektaşlarına teşekkür etti ve bilimsel sunumunu yaptı.Ardından Pakistan'dan Prof. Dr. Adibul Rizvi, bağlandı. Haberal'a teşekkür etti, katılımcılara başarı diledi.MESOT Başkanı Prof. Dr. Antoine Barbari ile ASOT Başkanı Prof. Dr. Gamal Saadi de canlı bağlantıyla yaptı açış konuşmalarını…
Türk bayrağı altında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bilim yolunda ilk oturum başladı. Kürsüye çıkan ilk isim Suudi Arabistan'dan Prof. Dr. Faissal Shaheen'di.Daha sonra Suriye'den Prof. Dr. Bassam Saeed çıktı kürsüye… Ortadoğu'da Pediatrik Böbrek Naklini anlattı.Canlı bağlantıyla katılan Prof. Dr. Mustafa Al-Mousawi ise Kuveyt'teki süreci ve gelişmeleri değerlendirdi.Daha sonra İngiltere'den Prof. Dr. Nadey Hakim çıktı kürsüye. Afrika'da çocuklarda böbrek naklini bir vaka üzerinden ele aldı.Güney Afrika'dan bağlanan Prof. Dr. Mignon McCulloch ise düşük ve orta gelirli ülkelerde pediatrik böbrek naklindeki zorluk ve fırsatlara değindi.2. oturum Ukrayna'dan Doç. Dr. Oleg Godik'in sunumuyla başladı. Godik; "Okhmatdyt'te (okmandit) Pediatrik Böbrek Nakli Programının Başlatılması;İlk Adımlar, Güncel Konular, Perspektif" başlıklı sunumunu yaptı.Daha sonra Türki Cumhuriyetlerden ve Başkent Üniversitesi'nden katılan doktorlar bilimsel sunumlarını gerçekleştirdi.Prof Dr. Haberal verilen arada da konuklarıyla yakından ilgilendi.Katılımcılar Başkent üniversitesi ve bağlı kuruluşlara ait stantlara da yoğun ilgi gösterdi.3. oturumda ise Ürdün'den bağlanan Prof. Dr. Mohammed Ghanaimet "Nakil Sonrası Diyabette Güncellemeler" başlıklı sunumunu yaptı. Öncesinde Dünya Sağlık Örgütü ödülü nedeniyle Haberal'ı tebrik etti.Mısır'dan katılan Prof. Dr. Hani Hafez de Yeni İmmünosupresif Stratejiler ve Sonuçlarını değerlendirdi. Haberal'a teşekkür etti.İran'dan gelen Prof. Dr. Hasan Argani de Haberal'a teşekkür ettikten sonra bilimsel sunumunu yaptı.Prof. Dr. Mehmet Haberal,verilen arada sponsor firmanın cihazlarını da denedi.Ülkesine dönecek katılımcıların Covid testleri de otelde yapıldı…
İlk günün son oturumu ise Avustralya’dan bağlanan Prof. Dr. Jeremy Chapman’ın sunumuyla başladı.
Daha sonra Lübnan’dan Ankara’ya gelen Prof. Dr. Marwan Masri çıktı kürsüye…
Prof. Dr. Vivek Kute de Hindistan’da böbrek nakli olan hastalarda COVİD-19’un etkilerini anlattı…
Yoğun ve verimli geçen sempozyumun ilk günü Orkestra Başkent Akademi'nin konseri ile sona erdi…

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER