Toplu İş Sözleşmesi Sonuçlandı.

Toplu İş Sözleşmesi Sonuçlandı.

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi ile yetkili oldukları Çaycuma GERSAN Elektrik AŞ. arasındaki 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Yakup Yılmaz Başkanlığındaki Türk Metal Sendikası heyeti ile Gersan yetkililerinin, dün (24 Temmuz) şirketin Tuzla’daki tesislerinde gerçekleştirilen 9. Oturumunda, Toplamda 76 maddeden oluşan ancak, çoğunluğu maddi konuları içeren kalan 27 madde üzerinde taraflar bir kez daha görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda, Gersan bünyesinde çalışan yaklaşık 500 sendika üyesi işçiyi kapsayan 1. Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varıldı.
Türk Metal Şube Başkanı Yılmaz, sözleşmenin imza altına alınması ardından yaptığı açıklamada, Türk Metal’in, “kazan, kazandır” sloganı ile çıktığı yolda alın teri ve emeğe yönelik çalışma ve gayretlerini bir kez daha gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz yıl Kasım’da sonuçlanan mahkeme ile yetkiyi kazandığımız Gersan’da, her zaman emeğin ve alın terinin üstün gelmesi için mücadele ettik. Bu doğrultuda gerçekleştirilen 7 oturum sonunda ne yazık ki taraflar olarak anlaşamadık ve ‘uyuşmazlık Zaptı’ tutuldu. Ancak, emeğin karşılığını öncelikle masa başında almayı birinci hedef seçen Türk Metal, alınan karara rağmen şirket yetkilileri ile görüşmelerini sürdürüp sonuca gitmeyi başardı. Aldığımız neticenin öncelikle üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu süreçteki mücadelemizde her zaman en büyük destekçimiz olan başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere genel yönetim kurulu üyelerimize, yönetimimize ve sonuca gitmemizde dik duruşunu sürdüren üyelerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sözleşme, öncelikle emekçi kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun.”
Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, sözleşme detaylarını ise bugün üyeleri ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
Gersan ile AŞ. ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleştirilen 9. Oturumda; Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın yanı sıra Şube Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Mali Sekreteri Ferdi Ergün, Türk Metal Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mahsun Turan, TİS Uzmanı Kutay Lokum, Yasin Aydoğan, Cem Snaet, Gersan adına Avukat Fatma Erdoğan ile İK Müdürü Şentürk Yılmaz ve İkea Uzmanı Aysun Bayır katıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER