TOPLU SÖZLEŞMEYİ ANLATTI

TOPLU SÖZLEŞMEYİ ANLATTI

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz, 24 Haziran’da Çaycuma’da kurulu Gersan AŞ ile imza altına aldıkları 1. Toplu İş Sözleşmesi sonuçlarını üyelerine anlattı.

Yılmaz, gittiği Çaycuma’da bir araya geldiği üyelerine, başta Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak ve Karadeniz Ereğli Şubesinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal’ın selamlarını iletti.

SÖZLEŞME 2 YILI KAPSIYOR

Oturumunda ‘Uyuşmazlık Zaptı’ tutulmasına rağmen, şirket yetkilileri ile görüşmeleri kesmediklerini anlatan Yılmaz, “nihayetinde 9. Oturumda taraflar olarak anlaşmaya vardık. Her bir gelişmesinden size de bilgiler aktardığımız ve görüşlerinizi aldığımız sözleşmemizi 2 yıl üzerinden imzaladık. Buna göre; Sözleşmemiz 1 Mart 2021- 28 Şubat 2023 tarihleri arasını kapsıyor. İlk altı ay kümülatifte yüzde 23 zam aldığımız sözleşmemizin 2., 3. ve 4’üncü 6 aylık dilimlerin de ise enflasyon oranında artış sağlanacak. Ramazan ve Kurban Bayramı harçlığı konulan sözleşmemizde ayrıca, Yakacak Yardımı, Askerlik ve Öğrenim Yardımı, İzin harçlığı ile ikramiyelerde artış da yer alan sözleşmemizde sözleşmeden doğan geriye dönük farklarınız da en kısa sürede ödenecek.

Her zaman söylediğimiz gibi; Liderimiz Pevrul Kavlak önderliğinde, emeğin hakkını alma gayretini en üst seviyede tutan Türk Metal Sendikası, siz üyelerimizin verdiği destekle bunu bir kez daha başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Elde ettiğiniz haklarınızı ailenizle birlikte rahat ve huzur içinde harcamanızı temenni ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER