Tunca, kardeşlerin cenaze işlemleri uzadı...

Libya'da 16 Martta Türk Kargo gemisi önceki önceki gün batmış ve 13 mürettebattan 8'i kurtulmuş 5'i ise bogulayarak hayatlarını kaybetmişlerdi.Cenazelerin libya'dan kargo ile Çarşamba günü getirilmesini bekleniliyor.

Tunca, kardeşlerin cenaze işlemleri uzadı...

Batu Denizcilik yetkilileri cenazelerin Türkiye’ye gönderilmesi ve işlemleri hızlandırmak için libyaya gittiği öğrenildi. Cenazelerin libyadan kargo ile Çarşamba günü getirilmesini bekleniliyor.

Gemi kazasında ölenlerin arasında olan ağabey Cevceddin Tunca ve kardeşi Celalettin Tuncanın Zonguldaka baglı Karaman beldesi Keller köyündeki ailesi libyadaki işlemlerin biran önce bitirilip çocuklarının cenazelerinin biran önce getirilmesini istediler.

İKİNCİ MAKİNECİ KAZAYI ANLATTI

Batan Türk kargo gemisinden sağ kurtulan Cumhur Karahüseyin, Can yeleklerimizi giydik, 2 şişme botu denize attık. Ardından biz de atladık. Her şey 7-8 dakika içinde oldu.dedi.

‘M/V TINAZTEPE-S’deki faciadan sağ kurtulan ikinci makineci Cumhur Karahüseyin, korkunç kazayı anlattı.

Saat 08.30 sıralarında demirlediklerini belirten Karahüseyin, bir anda fırtınanın patladığını söyledi. Dalga boyunun 6-7 metreye çıktığını ifade eden ikinci makineci, şöyle devam etti:

“Fırtınanın şiddetiyle gemi ortadan ikiye bölündü. Başta demir atılı olduğu için tamamen ayrılmamıştı. 7-8 dakika bu halde su yüzeyinde durabildi. Can yeleklerimizi giydik, 2 şişme botu denize attık. Ardından biz de atladık ama göz gözü görmüyordu.

‘BİZİ DE DİBE ÇEKERDİ’

Allah’tan gemi batarken anafor yapmadı. Yoksa bizi de dalgalarla boğuşan arkadaşları da dibe çekerdi. Her şey 7-8 dakika içinde oldu. Kurtarma botlarına uzak kalanlar, dalgalarla birlikte kayboldular.

Gemi ikiye bölündüğünde kaptan alarm zilini çaldığı için herkes hazırlıklıydı. Ancak yardım ekipleri 25-30 dakika sonra geldi. Kaynakçı Oğuz Sütçüoğlu 5 saat denizde kalmış.  Can yeleğiyle sahile yakın bir yerde Libyalı 17-18 yaşlarında 2 genç onu deniz yüzeyinde görüp kurtarmış.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER