'Türk siyaseti artık değişecek'

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Zonguldak'ta seçim bürosunda partililer ile buluştu. Seçim bürosunda konuşan Kaya; “Bu ülkede AK Partinin en büyük kazanımlarından bir tanesi muhalefetin olmaması var da sesini işitemiyoruz. Bundan sonra bu ülkede güçlü iktidar gibi çok güçlü bir muhalefet olacaktır. Her ikisinin de sonucunda ortaya şu tablo çıkacak siyasette başaramayan gidecek. Yani siz belediye başkanlığı seçiminde seçimi kaybettiğinizde aynı adayı biz size tekrar göstersek diyeceksiniz ki hayırdır özel bir şey mi oldu neden tekrar aday gösterdiniz dersiniz. Dolayısıyla bu ülkede öyle 6 defa gittim 7 defa geldim devri bitmiş olacak. Sonuç olarak bu referandum bize anayasanın şu şu maddelerinin değişeceklerini mutlaka vaaz ediyorum. 18 maddesi var içeriğine baktığımızda önemli maddeleri var. Ama Türk siyaseti artık değişecek” dedi.

'Türk siyaseti artık değişecek'

Kayayı, AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman karşıladı.

AK Parti seçim bürosuna gelen Kaya, Halk Oylamasına dair açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Bu çalışmanın bu ülke için önemli olduğuna inanan insanlardan birisiyim. AK Parti bu zamana kadar her yaptığı şeyden samimiyetini burada ortaya koymuştur. Biz 3 dönem şartı koymuştuk. Her bizimle dalga geçmişti ama hamd olsun bu ülkede uygulandı. Şimdi cumhurbaşkanlığında 2 dönem şartı koyduk inşallah bunu da hayata geçireceğiz. Bu anayasa değişikliğindeki maddelerle ilgili aceleye geldi, anlayamadık, bilemedik diyen muhalefete selam olsun. 2012 yılının Türkiye cumhuriyeti parlamentosunda anayasa uzlaşma komisyonuna ak partinin teklif ettiği anayasa paketinin tamamı bugünkü maddelerinin hepsi var. Dolayısıyla 5 yıl önce biz gerek 18 yaş muhabbeti gerek yedek ve seçimlerin süresi ile ilgili meclise bundan tam beş yıl önce teklif ettik. Biz yeni bir şey yapmıyoruz. Milletin bilgisi dahilinde yaptık. Şimdide ümit ediyorum bu referandum bize iki büyük olayın gerçekleşmesine vesile olacak. Bunlardan birincisi bu ülkede güven ve istikrar inşa edilecek ve bundan sonra sandığa gittiğimiz zaman bu ülkeyi yönetecek iradeyi biz seçeceğiz, Parlamentoyu da biz seçeceğiz. Şimdiye kadar böyle miydi biz sandığa gider hükümeti seçecek hükümeti seçecek ve başbakanı seçecek parlamentoyu seçer birinci olacak olan budur”

“BU ÜLKEDE ÖYLE 6 DEFA GİTTİM 7 DEFA GELDİM DEVRİ BİTECEK”

“Güçlü hükümetleriniz olacak. 7 Haziranda sandıktan tek başına hükümet çıkmadığında Kılıçdaroğlu, Bahçeliye teklifte bulundu. Gel sen başbakan ol hükümeti birlikte MHP CHP ve HDP hükümeti beraber kuralım demişti. Daha evvel bu ülkede yüzde 15 olanların iktidar olanları gördük. Bu referandum bunlara son veriyor. Bu referandumda bundan sandıkta ülke kurulacak ve sandıkta her şey bitecek. Bunu tankların gölgesinde gazete ilanlarıyla tehdit ve şantajlarla hiç kimse yapamayacak ve millet iktidar olacak. Birinci olacak olan budur. İkinci olacak olan ise bunun kadar önemlidir. Bu ülkede AK Partinin en büyük kazanımlarından bir tanesi muhalefetin olmaması var da sesini işitemiyoruz. Bundan sonra bu ülkede güçlü iktidar gibi çok güçlü bir muhalefet olacaktır. Her ikisinin de sonucunda ortaya şu tablo çıkacak siyasette başaramayan gidecek. Yani siz belediye başkanlığı seçiminde seçimi kaybettiğinizde aynı adayı biz size tekrar göstersek diyeceksiniz ki hayırdır özel bir şey mi oldu neden tekrar aday gösterdiniz dersiniz. Dolayısıyla bu ülkede öyle 6 defa gittim 7 defa geldim devri bitmiş olacak. Sonuç olarak bu referandum bize anayasanın şu şu maddelerinin değişeceklerini mutlaka vaaz ediyorum. 18 maddesi var içeriğine baktığımızda önemli maddeleri var. Ama Türk siyaseti artık değişecek. Bu millete benzemeyen hiç kimsenin siyaset yapamayacağı bu millete rağmen hiç kimsenin de siyaset yapamayacağı ve millete de ayar çekilemeyeceği bir döneme eğiliyoruz. 16 Nisan bu anlamda önemlidir. İnşallah dostlarımızın bize güven duyacağı bize kem gözle bakan ayar çekmek isteyen ve ayarlarını alacağı bir Evet’le bunu gerçekleştireceğiz. dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER