'Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var'

GMİS yönetimi Kozlu’da madenciyi bilgilendirdi

'Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var'

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, 6 Şubat 2017 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde çalışan madencileri ziyaret etti.
Ziyarete GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve şube yönetimi, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve şube yönetimi, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve şube yönetimi, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve şube yönetimi ile Üzülmez Şube yöneticileri katıldı.

GMİS Heyetinin Ocak şeflerini ziyaretinin ardından GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Uzunmehmet-1 Kuyu başında maden işçilerini çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgilendirdi.
TTK’nın işçiye ihtiyacı olduğunu belirten Demirci; “Bugün Türkiye’nin herşeyden çok kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var. Türkiye’nin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu işin uzmanı Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde” dedi.
Demirci şöyle konuştu; “Hiç ara vermeden 7 hafta boyunca tüm işyerlerimizden arkadaşlarımızın katılımıyla ilk kez geniş çaplı bir taban eğitim semineri yaptık. Seminere katılan arkadaşlarımızdan, aldıkları bilgileri işyerlerinde sizlere anlatmalarını istedik. İnşallah diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla eğitim seminerlerimize devam edeceğiz. Şube yöneticisi ve temsilci arkadaşlarımız da çeşitli konularda sizi bilgilendirmeye devam ediyor. Biz de bundan sonra daha sık geleceğiz. Her şart altında çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi yeni bir gündemimiz var. Türkiye bir referandum sürecine giriyor. Tabii ki bu süreci de yakından takip edeceğiz. Her vesileyle TTK’yı hedef göstermek isteyenler var. TTK’nın ayrılmaz bir parçası olan Maden Makinaları Fabrikamızın kapatılması ve yerine hastane yapılması gibi görüşler ortaya atıyorlar. Türkiye’nin dört bir yanında şehir hastaneleri şehir dışına yapılıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi bunun güzel bir örneğidir. Biz bu görüşleri ortaya koyanların gerçek niyetlerinin TTK’yı hedef yapmak olduğunu biliyoruz. Buradan bir kez daha iktidar partisi milletvekillerini ve siyasi kadrolarını uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın ve bizi tahrik etmeyin. Maden Makinaları Fabrikası sadece TTK’ya ve Zonguldak madenlerine değil Türkiye madencilik sektörüne hizmet verebilecek donanıma sahiptir. Biz, her şart altında sahip çıkacağız.”

“Türkiye’nin kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var”
Türkiye’nin kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, şöyle devam etti:
“İş yerlerindeki çalışma şartlarının ne kadar zorlaştığını hepimiz biliyoruz. Bugün Türkiye’nin herşeyden çok kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var. Türkiye’nin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu işin uzmanı Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde. TTK küçüldükçe Zonguldak göç ediyor. Bunu hep birlikte anlatmaya devam edeceğiz. Başta iktidar partisi milletvekilleri ve siyasi kadroları olmak üzere tüm siyasetçilerimizle bu gerçekleri Ankara’da anlatmak durumundayız. Sizler de her ortamda bu gerçekleri anlatınız. Bu duygularla hepinize teşekkür ediyor. Çalışacak arkadaşlara iyi çalışmalar, eve gidecek arkadaşlara iyi istirahatler diliyorum.”

Mutlu, TİS çalışmaları hakkında bilgilendirdi
GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve GMİS Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, TTK Toplu İş Sözleşmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi. Zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Mutlu, tüm üyeleriyle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadele edeceklerini söyledi.
TTK’da yeraltında çalışan işçilerin ücret grupları arasındaki sorunlar ile yerüstü çalışanlarının ücretleri ve iki gün haftasonu tatili sorunlarını çözmek için toplu iş sözleşmesi masasına oturacaklarını belirtti.
Mutlu; “Bundan önce olduğu gibi bundan böyle de birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, hep birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.

 
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER