Turpcu'dan, Referandum ile ilgili açıklama

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 16 Nisan`da yapılması planlanan Anayasa Referandumu ve iktidar partisi ile ilgili açıklama yaptı.

Turpcu'dan, Referandum ile ilgili açıklama

 CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 16 Nisan`da yapılması planlanan Anayasa Referandumu ve iktidar partisi ile ilgili açıklama yaptı.

“Darbe girişimi sonrasında, darbeye karşı duran Gazi Meclis`in yetkileri azaltılmaya çalışılmaktadır. 16 Nisan Referandumu, yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplama yani tek adam rejimi oylamasıdır. Halkın değil iktidarın istikbal oylamasıdır.

Yapılacak Anayasa değişikliğinin içeriği ile ilgili bir tane bile açıklama yapmıyorlar. Halkın sorgulamadan sadece onaylamasını istiyorlar. Bunun içinde şimdiye kadar sürekli ekmeğini yedikleri kavramları kullanıyorlar. 

Mesela, `çift başlılık` sona erecek diyorlar. Seçilmiş başbakanı dahi görevden alıp, yerine “düşük profilli” deyip istediğinizi atadınız! Bundan fazla güç olur mu? Hangi çift başlılık?

Terör ve ekonomik kriz basta olmak üzere çok ciddi sorunlarımız var. Dış politikada yapılan hataların bedelini hala ödüyoruz. Mevcut sorunların çözümüne engel çift başlılıksa, yani sorunların bitirilmesine öbür baş engel oluyorsa, bu kimdir? Mevcut makamların hangisini işgal etmektedir?

Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığından sıkıldıysa görev süresi bitince tekrar partisinin başına geçip başbakan olabilir. Koskoca ülkeyi, bir kişinin hırsları ve isteklerine göre şekillendirmek kabul edilemez.

Bir diğer gerekçe olarak `istikrar` vurgusu yapıldığına göre, 15 yıllık iktidarlarında istikrarı yakalayamadıklarını da itiraf ediyorlar! Haksız değiller birazdan paylaşacağım veriler bunları doğruluyor.

Satılan kurumlar, verilen imtiyazlar, `kalkınma ve hizmet` göz boyamasıyla köşe tutan ve halkın parasıyla kalkınan yandaş şirketler, kredilerle köşeye sıkıştırılan halk! Elde kalan son kurumları Varlık fonu altında toplayıp yandaş firmalara finansman sağlamak için kullanmaya çalışan bir anlayış var. Geldiğimiz durumun özeti budur.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER