Uysal, "Kısa ve karanlık dönemlerdi."

Mahalle mahalle gezerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için vatandaşlardan Evet’e destek isteyen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Uzun Mehmet mahallesinde halka seslendi.

Uysal, "Kısa ve karanlık dönemlerdi."

“NE KADAR EVET ÇIKARSA, TÜRKİYE’NİN GÜCÜ O KADAR ARTACAK”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Uzun Mehmet mahallesinde halka seslendi. Başkan Uysal; “Hangi görüşe sahip olursak olalım, ister CHP, ister MHP, 16 Nisan’da bizleri bölmek parçalamak isteyen terör örgütlerine karşı, içerde ve dışarıda ülkemize diz çöktürmek isteyenlere karşı, bize inatla el öptürmek isteyen Batı’ya karşı Evet’te birleşelim. ‘Ben zaten Evet diyeceğim’ yetmez. 16 Nisan’da ne kadar çok Evet çıkarsa Türkiye’nin gücü Dünya’da ve bölgemizde o kadar artacak” dedi.

Uzun Mehmet Mahalle Muhtarı Seyfettin Yaman ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Uysal, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ihtiyacı olduğunu belirterek; “Millet kendi eliyle koalisyonları bitiriyor, çift başlılığı ortadan kaldırıyor, güçlü hükümeti, güçlü iradeyi iktidara getiriyor. Onun için bu sisteme Evet diyoruz” dedi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖRNEK”

Başkan Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Türkiye’ye neler kazandıracağını anlatarak; “Kısa hükümet dönemlerinde ülkemiz ileri adım atamadı. Bu dönemler kısa ve karanlık dönemlerdi. Koalisyonlardan kurtularak, kazanımlarımızı kaybetmemek ve çift başlılıktan kurtulmak için bu sistem gerekli. Ülkemizde bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla bir gecede neler yaşadığımız ortada. Siyasi krizler olmasın diye, çift başlılıktan kurtulmamız lazım. Yakın zamanda, 7 Haziran seçimlerinde görüldü. Yüzde 40’ın üzerinde oy almış AK Parti tek başına iktidar olamadı ve hükümet kurulamadı. Ardından Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde ‘Eyvah, ülkem yine koalisyonlara kalacak, yine istikrarsızlık gelecek, bunun bedelini de ben ödeyeceğim, ülkem, vatanım elden gidiyor, ben tekrar tek başına hükümet istiyorum’ dedi ve 1 Kasım seçimlerinde tek başına hükümeti iktidara getirdi. Dışarı çıktık, grip olduk eve döndük, biz nezle olmak istemiyoruz artık. Dünyada bir dalga oluyor, bütün milletimizi vuruyor. Koalisyonlar bize hiçbir şey kazandırmıyor. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bunu ortadan kaldırıyor, Millet kendi eliyle çift başlılığı ortadan kaldırıyor, güçlü hükümeti, güçlü iradeyi iktidara getiriyor. Onun için bu sisteme Evet diyoruz” dedi.

‘BEN ZATEN EVET DİYECEĞİM’ YETMEZ...

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının belediye seçimlerinden de, diğer seçimlerden de çok daha önemli olduğunu belirten ve bu yüzden 16 Nisan’a kadar , evde, sokakta, pazarda her yerde çalışıp, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp, Evet’lerin artması gerektiğini söyleyen Başkan Uysal; “Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere, içimizde ve dışarıdaki FETÖ terör örgütüne karşı, asla ülkemizin ileriye gitmesini ve iyi olmasını istemeyen, ülkemizde karışıklık olmasını isteyen Batı’ya karşı, 16 Nisan bizlerin cevabı olacak. Ne kadar çok Evet çıkarsa, Dünya’da ve bu coğrafyada Türkiye’nin gücü o kadar artacak. Bu seçimin önemi o. Benim ülkemin insanı vatanseverdir, sağduyuludur. Ülkesini ve insanını sever. O yüzden bize düşen görev, bugünden itibaren 16 Nisan’a kadar, evde, sokakta, pazarda her yerde, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp, vatanımızın ve milletimizin geleceği için Evet’leri artırmamız lazım. ‘Ben zaten Evet diyeceğim’ yetmez. Biz 15 Temmuz’da kanlı darbeye karşı, kurtuluş savaşımızdan sonra millet olarak yeni bir istiklal ve istikbal savaşı verdik. İşte şimdide demokrasi için, geleceğimiz için, güçlü ve büyük bir ülke olmamız için 16 Nisan hepimizin sınavı. Hangi görüşe sahip olursak olalım, ister CHP, ister MHP, hangi görüş olursa olsun, 16 Nisan’da bizleri bölmek parçalamak isteyen terör örgütlerine karşı, içerde ve dışarıda ülkemize diz çöktürmek isteyenlere karşı, bize inatla el öptürmek isteyen Batı’ya karşı Evet’te birleşelim” diye konuştu.

Başkan Uysal ayrıca mahallede yapılan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili vatandaşların ve Mahalle muhtarının istek ve taleplerini dinledi. Uysal’ın Uzun Mehmet Mahallesin de halk oylaması çalışmasına belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve AK Parti gönüllüleri de eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER