Vali Bey 'halka açık' şartı koymuştu ama halka kapalı

Vali Bey 'halka açık' şartı koymuştu ama halka kapalı

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi 15 Temmuz Kampüsü'nün halka açılması fikrine destek verdi.

Kent Konseyi Başkanı Kutoğlu, Vali Ali Kaban döneminde hayvanat bahçesi olarak bilinen alınan bir kısmının üniversiteye tahsisi yapıldığını ve halka açılması şart ile verildiğini belirtti.
7 bin 546 dönümlük arazi Bülent Ecevit Üniversitesi'ne 8 bin 500 dönümlük arazi de fundalık olarak kullanılıyordu. Toplamda 16 bin dönümlük olan arazi tamamen üniversitenin yeri olmuştu.

Hakan Kutoğlu'nun 15 Temmuz Kampüsü ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:
“Kent Konseyi Başkanı olarak değil de, bu konunun detayını bilen bir vatandaş olarak; bu konuları her zaman Yürütme Kurulu’nda konuşup, karar aldıktan sonra o şekilde açıklamada bulunuyoruz.
Kent Konseyi’nde bu konuyla ilgili henüz bir görüşme olmadı ama kamuoyunda bu konu tartışılıyor. Bizlerde ziyaretlere gittiğimizde bu konuları bizlere aksettirdiler.
Şahsen konunun geçmişi bilen bir insan olarak, Hayvanat Bahçesi olarak geçmişte kullanılan alanın bir kısmı zaten Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (ZBEÜ) tahsisliydi. Fakat, Uzun Mehmet Anıtı’nın bulunduğu üst kısım Milli Emlak’a aitti. Zonguldak Valisi Ali Kaban döneminde bu alanı da, ZBEÜ’ye çevre düzenlemesinin ardından halka açık olmak şartıyla tahsis etti.

Rektörlük değişiminin ardından bu konu Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından bilinmiyor olabilir. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yla görüşerek, tahsisin üniversiteye bu şartla yapıldığını ifade edeceğim.
Zonguldaklı bir vatandaş olarak şahsi görüşüm; zaten Zonguldak’ta sınırlı park-bahçemiz söz konusu. Burası da kıyı şeridin de bir alan. Kıyı-Kenar Kanunu’na göre burası halka açık olması gerekiyor."

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER