YANGINDAN KAÇMAK İÇİN 3’ÜNCÜ KATTAN ATLADI!

YANGINDAN KAÇMAK İÇİN 3’ÜNCÜ KATTAN ATLADI!

Kastamonu’da 3 katlı bir binada yangın çıktı. Alevlerden kurtulmak için 3'üncü kattan atlayan geç kız yaralandı.

Honsalar mahallesi Yakamercanı sokakta, bir apartmanın 3’ncü katındaki evde sobadan sıçrayan kıvılcımlar sebebiyle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın evi sardı. Yangını fark eden devriye halindeki bekçinin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında evde bulunan Afganistan kökenli Farnoş Yakubi, alevlerden kurtulmak için camı kırarak yardım istedi. Kardeşi Suhrap Yakubi ise pencereden atladı. 3'üncü kattan atlayan Yakubi, yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan geç kız, hastaneye kaldırıldı. Alevler arasında mahsur kalan ve yardım isteyen Farnoş Yakubi’nin yardımına ise o sırada spor salonunda antrenman yapan gençler yetişti.
Pencereden sarkan genç kızı tırmanarak kurtardı
Jalaleddün Sorkhabi adlı bir başka Afgan genç, parmaklıklara tırmanarak pencereden sarkan Farnoş Yakubi’yi arkadaşlarının da yardımıyla kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.
Olay anını gazetecilere anlatan Jalaleddün Sorkhabi, “camdan sarkan birisini gördük. Korkudan pencerenin camını kırmış yardım istiyordu. Ben dışarıdan doğru cama tırmandım. Camdan sarkan kıza yardımcı oldum, inmesini sağladım. Camdan inerken düştü ama Allah’tan bir şey olmadı. Sonra ambulans geldi ve tedavi olmak üzere hastaneye gitti” dedi.
Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER