“Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi”

“Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi”

 Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından, “Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi” kapsamında, ilçe genelinde tespit edilen 30 vatandaşa evde bakım hizmeti verilmeye başlandığı bildirildi.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“Karadeniz Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan proje yalnız olarak yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı esas almak üzere hazırlanmış olan “2021 Yılı Yaşlı ve Engellilere Yönelik  Evde Bakım Projesi” kapsamında, İlçemizde tespit edilen Engelli ve Yaşlı 30 Vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilmeye başlanılmıştır.

Proje kapsamında ilçemizde bakıma muhtaç, engelli, yaşlı vatandaşların tespiti ile görevli personelce evlerine gidilerek her türlü temizlik, tıraş, tırnak bakımı, diğer bakımlar  vb. ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Projenin bütçesi  199 Bin 40TL olup, proje kapsamında, Vakıf personeli ile birlikte üç kişi de istihdam edilmektedir. 2017-2018-2019-2020 yıllarında uygulanan proje 2021 yılında da uygulanmaya devam etmektedir.

Proje kapsamında ayrıca Vakfımıza 4+1 kişilik kiralık araç kazandırılmıştır. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca giderilerek çalışmalar devam etmektedir.

Bu doğrultuda Pandemi kurallarının da esnetilmesi ile birlikte Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu başkanlığında Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri ve mahalle muhtarı ile birlikte 1 Temmuz 2021 günü Süleymanlar Mahallesindeki Elif- Muharrem Kurt’un evine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Yaşlı vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getirerek Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’ na teşekkürlerini ifade etmişlerdir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER