YEDİUYUR İLK KEZ GÖRÜLDÜ

YEDİUYUR İLK KEZ GÖRÜLDÜ
vspace=1
vspace=1
gundemeregli.com-
Dünyada nesli azalan Yediuyur Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Şimşirdere İşletme Şefliği ormanlarında objektiflere yakalandı.

 Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sınırlı bir yayılışa sahip olan Yediuyur, (Glis glis, Dryomys laniger ve Dryomys nitedula ülkemizde görülen türleri.) Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Şimşirdere İşletme Şefliği ormanlarında görüntülendi.

Şimşirdere İşletme Şefliği çalışma alanında Karadağ Mevkiinde İşletme Şefi Mehmet Kaya ve Orman Muhafaza Memuru Osman Karacan tarafından yaşlı bir çam ağacı kovuğunda görülen Yediuyur, fotoğraflanarak yırtıcılara yem olmaması için daha güvenli bir yere bırakıldı.
Kemiriciler takımının üyesi olan Yediuyurların diğer yöresel adları Hasancık, Orman Faresi, Kaya Uyurudur. Genelde ağaçlarda yaşayan Yediuyurlar, 7 ay kış uykusunda kaldıklarından dolayı bu ismi almışlardır. Bunun yanında bazı bilim adamları, 7 tanesinin bir araya gelip kış uykusuna yatmasından dolayı bu adı aldığını belirtirler.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2013, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER