YENİ KAYNAKÇILAR YETİŞİYOR

YENİ KAYNAKÇILAR YETİŞİYOR
Ereğli ilçesinde Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği bünyesindeki Ereğli İş Geliştirme Merkezi (ERİŞGEM) tarafından kaynakçılık kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.
Kdz. Ereğli&[#]8217;de Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ve Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği bünyesindeki Ereğli İş Geliştirme Merkezi&[#]8217;nin düzenlediği kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Sertifika törenine; AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, İşkur ve ERİŞGEM yetkilileri ile kursiyerler katıldı. ERİŞGEM konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, kursiyerlere başarılar dileyerek, &[#]8220;Arkadaşlarımız umarım alın kaynağı ile köşe kaynağı arasındaki ve sert lehim ve yumuşak lehim arasındaki farkı öğrenmişlerdir, hepinizi tebrik ediyorum&[#]8221; dedi.
Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu da yaptığı konuşmada, &[#]8221;ERİŞGEM ile kurumumuz arasında başarılı bir çalışmanın daha sonuna gerdik ERİŞGEM ile 2006 yılında uyguladığımız eğitimler, Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;de istihdam sorununu çözmeye katkıda bulunmuştur. Bu proje, 19 Ekim 2011 tarihinde 25 kursiyerle başlamış olup, 4 Nisan 2012 tarihinde 19 kursiyerle son bulmuştur. Projenin toplam bütçesi 132 bin 731 lira olup, bunun 65 bin 598 lirası, kursiyerlerimize cep harçlığı ve iş kazası primi olarak harcanmıştır. Ayrıca il müdürlüğümüzde, ERİŞGEM ile 2012 yılında 50 kursiyerlik kaynakçılık kursu çalışmalarımız devam etmektedir. Programlarımızdan mezun olan katılımcılarımızın büyük çoğunluğu, elde ettikleri sertifikalarla iş piyasasına girebilmekte, bu durum hem ülkemiz adına daha nitelikli elemanlara kavuşmak üzere katkı sunmakta, hem de sosyal ve ekonomik açıdan katılımcılarımızın daha yüksek standartlara kavuşmasına vesile olmaktadır. 2012 yılında il müdürlüğümüze tahsis edilen 11 milyon Türk Lirası kaynakla daha nitelikli elemanlar yetiştirerek iş piyasasına kazandırmaya aracılık etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu çerçevede, sivil toplum kuruluşları, nitelikli eleman ihtiyacı olan iş adamlarımıza ve özel öğretim kurumlarımızı kurumumuzla işbirliği yapmaya davet ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
ERİŞGEM Başkanı Cevat Kır da, bugüne kadar 2 bin 620 kursiyere eğitim vererek iş piyasasına sokmayı başardıklarını belirterek, &[#]8220;Biz ERİŞGEM olarak bunları başardık, diğer sivil toplum kuruluşlarımız, diğer yerel yönetimlerimiz de çok daha fazla şeyler başarsınlar. Biz de onlara yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.&[#]8221;
Kursiyerlerden Şener Seven, teşekkür konuşmasında kursu tamamlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, &[#]8220;ERİŞGEM Kaynak Kursu, işsizliği Kırıyoruz sloganını gerçekliğini ve ispatını nice işsizi işe yerleştirerek kanıtlamış ve göstermiştir. Hocalarımıza müteşekkir olduğumuzu dile getirmek istiyorum&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER