Yeni tesisler hizmete giriyor

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Özbakır, Zonguldak’ta hizmete giren ve girecek tesisler hakkında bilgiler verdi.

Yeni tesisler hizmete giriyor

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Özbakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’ta yatırımlarını sürdürdüğünü bildirdi.

Öğrenci yurtları ve spor tesislerinde 2016/2017 yatırım yılına alınan ve açılacak tesisler ile ilgili, Özbakır bilgiler verdi. 

İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde 21.013 gencimize birçok alanda eğitim verildiğini ifade eden Özbakır, ‘’Zonguldak Merkez’de 3 adet, Devrek ve Çaycuma’da 1’er Yurt açıldı. Aralık 2017’de de Merkez İlçemizde 700 yataklı 1 adet yurt açılacak.’’ Dedi. Özbakır ayrıca, Öncelikli olarak maddi durum açısından dezavantajlı, başarı düzeyi yüksek, şehit ve gazi çocukları olmak üzere İlimizden 299 gencimiz Türkiyenin dört bir tarafındaki gençlik ve izcilik kamplarında eğitime alındığını belirtti.

 

SPOR TESİSLERİ HIZ KAZANDI

Köy – Mahalle Açık Spor Tesisleri yapımı projesi kapsamında, 2.640.000 ₺ proje maliyetli 5 adet yatırım Zonguldaklıların hizmetine giriyor. 

  • Devrek Çaydeğirmeni beldesine futbol sahası, soyunma odası ve 500 kişilik tribün yapımı (1.000.000 ₺)
  • Gelik beldesi Ayiçi mahallesine Sentetik çim yüzetli futbol sahası ve soyunma odası yapımı (900.000 ₺)
  • Hüseyin Girgin İlköğretim Okulunun bahçesine spor tesisi yapımı (70.000 ₺)
  • Karadeniz Ereğli Sücüllü köyündeki semt sahasına 100 kişilik tribün, 2’li soyunma odası ve tel örgüsü yapımı (70.000 ₺)
  • Karadeniz Ereğli Beyçayır sentetik çim yüzeyli futbol sahasının çim yüzeyinin yenilenmesi (600.000 ₺)

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Özbakır, ‘’Yapımı gerçekleştirilen ve hizmete giren öğrenci yurtları ve spor tesisleri, Zonguldaklı hemşerilerimize hayırlı olsun. Destekleri ve hizmetleri için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkürlerimi sunuyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER