Yetimler yararına kahvaltı yaptılar

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Türkiye'de ve dünyanın değişik ülkelerinde yürüttüğü yetim projelerine destek amacıyla İHH Zonguldak Temsilciliği tarafından "Yetim Dayanışma Günleri" adı altında kermes ve kahvaltı programı düzenledi.

Yetimler yararına kahvaltı yaptılar

Kozlu Eliza Düğün Salonunda kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen programa; Ak Parti Zonguldak Belediye Meclis üyesi Hakkı Karagüzel, İHH Zonguldak Temsilcisi İlyas Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri, yardım sevenler, çok sayıda teşkilat üyesi ve çocuklar katıldı.
Programda konuşan İHH Zonguldak Temsilcisi İlyas Yazıcı yaptığı konuşmada, “Rabbimize hamdu senalar olsun ki bir iyilik meclisinde daha sevgiyi yaymak için hakkı ve sabrı tavsiye etmek için kardeşliğimizi güçlendirmek için bizleri bir araya getirdi. Muhakkak ki bu tür buluşmalar bizim kardeşliğimizin, İslami sorumluluğumuzun pekişmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Günümüzde susuzluktan çatlamış bir toprağın bereketli yağmurlara hasret duyması gibi toplumumuzda hizmet ve alakaya en fazla muhtaç kesimlerin başında, bir kanadı kırık olan yetimler ve yoksullar gelmektedir. Onlar bize Allah’ın emanetleridir. Bizler biliyoruz ki, Cenab-ı Hak birçok ayet-i kerimede, Hazreti Peygamber sallallahu aleyhi ve selem-de pek çok hadis-i şerifte, muhtaçlara hizmeti teşvik ederek yetim ve yoksulların himayesinin zaruri olduğunu belirtmişlerdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin imtihanlarından bir tanesi de yetim oluşuydu. Ve Allah bu itminanını kolaylaştırmak için amcası Ebu Talip’i vesile kılmıştır. Bilmemiz gerekir ki bizler de Dünyadaki bütün yetimlerin vesileleriyiz. Vesilelik görevimizi Allah’ın bize bahşettiği nimetler dahilinde hakkıyla yerine getirmeliyiz. Müslüman olarak bizlere düşen görev himayemizdeki veya çevremizdeki yetimlerle yakından ilgilenip onlara iyi davranmak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, hak ve hukukunu her zaman koruyup gözetmektir. Allah hepimize yetimlerin tebessümüne sebep olmayı nasip etsin. Ve bizleri bu hayır yarışında muvaffak kılsın. Cennette de Peygamberimiz ile iki parmağın yakınlığı gibi yakın olmayı nasip etsin, Allah ağzınızın tadını daim eylesin. Allah’a emanet olun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER