YOĞUN KAR VE YAĞIŞ UYARISI

YOĞUN KAR VE YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojinin 10 Şubat Perşembe günü beklenen hava durumuna ilişkin yayınladığı rapora göre birçok kentte kar yağışı bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur beklenirken, öte yandan çığ tehlikesi olduğu da ifade edildi. Ayrıca 26 için ise alarm verildi. 10 kent için turuncu kodlu uyarı yapılırken, 16 kentte ise sarı kategoride uyarı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz'in doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerine çığ riski bulunmaktadır. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

İç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

BOLU °C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, 4°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

DÜZCE °C, 7°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER