YOLDA KALANLARIN YARDIMINA KOŞTULAR!

YOLDA KALANLARIN YARDIMINA KOŞTULAR!

Karadeniz Ereğli’de, sabah saatlerinde gök gürültülü yağan dolu, trafik akışını felç etti. Meydanbaşı yokuşunda kalan halk otobüsü, arazi aracına bağlanan araçla kurtarıldı. Hatip caddesinde de bayırda kalan işçi taşıyan araç, yine işçilerin çabası ile düzlüğe çıkartıldı.
Meteorolojinin tahminleri tuttu. Sabahın ilk ışıkları ile kentin tamamında kar yağışı başladı. Zaman zaman gök gürültüsü ile yağan kar, yerini doluya bıraktı. Şehir merkezi, kısa sürede beyaza büründü. Tüm uyarılara karşı trafiğe kar lastikleri takılı olmadan çıkan bazı araçlar yolda kaldı.
Meydanbaşı yokuşu, uzun süre tıkalı kaldı. Yokuşun ortalarında kalan bir halk otobüsü, Çilek halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen’in kullandığı arazi arıcına takılan halat ile kurtarıldı. Bu sırada durmak zorunda kalan araçlar, yeniden hareket etmekte zorlandı. Güç anlar yaşan sürücülerin yardımına, esnaf ve çevredeki öğrenciler yetişti. İtilerek hareket etmeleri sağlanan araçlar, böylelikle devam edebildi.
İŞÇİ SERVİSİNİN ZOR ANLARI
Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı ve trafik akışını aksattığı görüldü. Hatip Camii önündeki kavşakta kontrolden çıkarak kayan kamyonet kısa bir süre trafiği aksattıktan sonra kendi imkanlarıyla kurtularak Jet Yolayrımı’na doğru yoluna devam etti.
Sakindere Sokak’la Hatip Sokak’ın birleştiği noktada ise bir personel servis aracı rampa ve virajı alamayarak yokuş aşağı kaymaya başladı. Serviste bulunan işçilerin iterek kurtarmaya çalıştığı servis aracı bu sırada yol kenarındaki tel örgülere yaslandı. Çevredekilerin de yardımıyla servis aracı uzun bir uğraş sonucu kurtarılarak yoldaki trafik akışının normale dönmesi sağlandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER